Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Eurogroup – Νούναν: Χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις ελληνικές προτάσεις

Eurogroup – Νούναν: Χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις ελληνικές προτάσεις

Για μεσοπρόθεσμα μέτρα που είναι αναγκαίο να προστεθούν στις υπάρχουσες ελληνικές προτάσεις μίλησε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα ο κ. Νούναν τόνισε ότι “κατέληξε σε οικονομική και κοινωνική καταστροφή”.

«H εμπιστοσύνη με την ελληνική κυβέρνηση ανοικοδομείται» δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι το Eurogroup πριν πάρει την απόφασή του έχει ανάγκη από διευκρινήσεις σ’ ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων.

Σε αυτά τα θέματα περιλαμβάνονται όπως είπε ο Μ. Νούναν, το ζήτημα των τραπεζών και πως σκοπεύει η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που ειναι αναγκαίο να προστεθούν στις υπάρχουσες ελληνικές προτάσεις».

Ανέφερε «πως το δημοψήφισμα μπορεί να ήταν μια μεγάλη πολιτική νίκη της ελληνικής κυβέρνησης, ωστόσο κατέληξε σε μια οικονομική και κοινωνική καταστροφή».Τέλος, δήλωσε ικανοποιημένος για τη χθεσινή ευρεία συναίνεση που κέρδισε η κυβέρνηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσει να εφαρμόζει τα μέτρα της ενδεχόμενης συμφωνίας. Ο Μ. Νούναν, αναμένει, όπως είπε, να δει αυτές τις κινήσεις την επόμενη και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε