Πολιτική

Eurogroup – Πάντοαν: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, εξετάζονται… εγγυητικά μέτρα

«Θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε βήματα προόδου» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, πριν εισέλθει στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράλληλα, ο κ. Πάντοαν τόνισε ότι στην ελληνική Βουλή «εγκρίθηκαν σημαντικά μέτρα, τα οποία θα εκτιμηθούν αναλυτικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, «η όλη γενικότερη στάση δείχνει ότι υιοθετείται μία ανοικτή προσέγγιση και σε ό,τι αφορά δυνατές επιλογές που αφορούν το θέμα του χρέους, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν συζητείται το ενδεχόμενο κουρέματος».

Ο κ. Πάντοαν πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξέτασε και το ενδεχόμενο να προβλεφθούν μέτρα που μπορούν να λειτουργήσουν ως εγγύηση για το μέλλον, τα οποία να εμπνέονται και από ανάλογα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί στην Ιταλία.

«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη πριν από ό,τι είχε προβλεφθεί. Είναι μία καλή είδηση, ενώ η δεύτερη καλή είδηση είναι ότι οι αναγκαίοι πόροι για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος αποδείχθηκαν πιο περιορισμένοι από τις αρχικές προβλέψεις» ολοκλήρωσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία και στήριξη «με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ομιλία Σαμαρά στην Κρήτη, τα σενάρια εκλογών και οι όροι Καραμανλή για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο Μαξίμου επιταχύνουν την διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων, ενώ το σενάριο για πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο δεν έχει αποκλειστεί
Καραμανλής και Σαμαράς
Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 με στόχο την αυτοδυναμία – Δεν θα πω εγώ ποιος, Τσίπρας ή Ανδρουλάκης, θα κερδίσει το γήπεδο του λαϊκισμού
Νέα μέτρα για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο ενόψει ΔΕΘ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Παύλος Μαρινάκης
Έφη Παπαθεοδώρου για το βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα και την εγγραφή της στην ΕΛΑΣ: «Δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τίμιο παιδί»
Η αγαπημένη «Θεοπούλα» μίλησε για την προσωπική της εκτίμηση στον πρώην πρωθυπουργό και τη συναισθηματική σύνδεση με το όνομα του νέου κόμματος
Έφη Παπαθεοδώρου
17