Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurogroup: Σκληρός μέχρι τέλους ο Σόιμπλε!

Eurogroup: Σκληρός μέχρι τέλους ο Σόιμπλε!

Τα μηνύματα είχαν αρχίσει να φτάνουν από την Παρασκευή και συντηρήθηκαν και σήμερα: ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι αποφασισμένος να κρατήσει σκληρή γραμμή κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η έκβαση της συνεδρίαση του Eurogroup θα ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως σε ό,τι αφορά τη στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, η οποία θα πρέπει να αναμένεται σκληρή.

Πληροφορίες της DW αναφέρουν ότι αυτή η διάθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών εκφράζεται στις συνεδριάσεις του Euroworking Group. Μάλιστα, πληροφορίες από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για μεγάλη δυσφορία αναφορικά με τις ελληνικές προτάσεις.

Ο Σόιμπλε θεωρεί πως οι ελληνικές προτάσεις δεν αντιμετωπίζουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανεπάρκειες που αναφέρονται στην έκθεση της τρόικας του Δεκεμβρίου του 2014 και η οποία θα έπρεπε να ήταν ο γνώμονας των ελληνικών προτάσεων.

Ένα άλλο σημείο στο οποίο προτίθεται να εστιάσει το ενδιαφέρον των ομολόγων του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Πιο συγκεκριμένα, ενώ η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για ένα δάνειο από το τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EMS) αυτή ωστόσο τίθεται εν αμφιβόλω από την πλευρά του ΔΝΤ.

Οι ενστάσεις του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών φαίνεται να τροφοδοτούνται επίσης και από την χθεσινοβραδινή απόφαση των θεσμών, η οποία ναι μεν δίνει «πράσινο φως» στις ελληνικές προτάσεις, αλλά βάζει και αρκετούς αστερίσκους.

Πηγή: Deutsche Welle

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε