Πολιτική

Eurogroup: Το ΔΝΤ… προσγειώνει την αισιοδοξία!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι έτοιμο ακόμα για συμφωνία συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα και θεωρεί ότι απαιτείται αρκετή δουλειά ακόμα και σε άλλα σημαντικά θέματα που εγείρει προς την Αθήνα και τους άλλους δανειστές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην αισιοδοξία που δημιούργησε το αποτέλεσμα του Eurogroup, έρχεται να βάλει “φρένο” το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρά το ότι επιβεβαιώνει την επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα.

Το Ταμείο, λοιπόν, ανακοίνωσε την επιστροφή της αποστολής του υπό την κ. Ντέλια Βελκουλέσκου, ωστόσο ύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις του ΔΝΤ δεν άλλαξαν ούτε στη σημερινή συνεδρίαση και αυτό κατέστησε σαφές ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πολ Τόμσεν που παραβρέθηκε στο Eurogroup με την κ. Βελκουλέσκου.

Εδώ να σημειώσουμε πως δεν συμμετείχε η κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Σε ανακοίνωση μετά το πέρας του Eurogroup, το ΔΝΤ αναφέρει τα εξής: “Χαιρετίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν οι ελληνικές αρχές για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Θεσμών σε βασικούς τομείς. Σε αυτή τη βάση, έχουμε συμφωνήσει να στείλει την αποστολή (στην Αθήνα). Θα απαιτηθεί μεγαλύτερη πρόοδος για να γεφυρωθούν οι διαφορές σε άλλα σημαντικά ζητήματα, και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας (staff level agreement) κατά τη διάρκεια αυτής της Αποστολής”.

Η ανακοίνωση στα αγγλικά έχει ως εξής: “We welcome the Greek authorities progress to meet the requirements of the institutions in key areas. On that basis, we have agreed to send back the mission. More progress will be needed to bridge differences on other important issues, and it is too early to speculate about the prospect for reaching staff level agreement during this mission”.

Δείτε την ανάρτηση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις

 

Πηγή: mignatiou.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκη Κεραμέως για κατάργηση περικοπών συντάξεων χηρείας: Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία
Από τον Αύγουστο επανέρχεται το 70% για χιλιάδες δικαιούχους - Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ να καταλογίζει καθυστέρηση και το ΚΚΕ να υπενθυμίζει τις παλαιότερες μειώσεις
Νίκη Κεραμέως
ΠΑΣΟΚ: Δέσμευση για μείωση του κόστους ρεύματος κατά 20% έως το 2027 – «Αποτυχία της κυβέρνησης στην ενέργεια»
Με αιχμές για την αγορά, την Πτολεμαΐδα 5 και τη διασύνδεση με την Κύπρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «οι λίγοι κερδίζουν και η πραγματική οικονομία χάνει»
ΣΤ ΠΑΣΟΚ για ενέργεια
6
Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»
Ο γγ του ΚΚΕ αντέδρασε στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η αντιπολίτευση δεν μιλά για το AI, θέτοντας το ερώτημα αν η τεχνολογία θα υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες ή «τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων»
Κουτσούμπας, ΚΚΕ
5
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι