Πολιτική

Έβρος: Η Τουρκία προσπάθησε να «εκμεταλλευτεί» τις φωτιές για να αυξήσει την επιρροή της στη μουσουλμανική μειονότητα

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Τουρκία έσπευσε να εκμεταλλευτεί τις φωτιές στον Έβρο, για να αυξήσει την επιρροή της στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα “Real News”, ο Τούρκος γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή έστειλε μήνυμα στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστο Μέτιο, και του ανέφερε ότι μία ομάδα Τούρκων πυροσβεστών είναι έτοιμη να συνδράμει στις φωτιές.

Μάλιστα, προσφέρθηκε να πάει ο ίδιος να τους υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Η προσφορά απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, η οποία ερμήνευσε αυτή την προσφορά ως απόπειρα να ενισχυθεί η Τουρκία στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, προβάλλοντας τη γειτονική χώρα ως τον προστάτη, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται για να λύσει τα προβλήματα της. 

Πηγή: Εφημερίδα “Real News”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σωκράτης Φάμελλος: Η αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο επιβεβαιώνει την ανάγκη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως ουρά των Τραμπ και Νετανιάχου»
Σωκράτης Φάμελλος
Μέση Ανατολή: Περίπου 1.500 Έλληνες ζητούν επαναπατρισμό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Με τον εναέριο χώρο να παραμένει κλειστός σε κρίσιμους κόμβους, το ΥΠΕΞ ενεργοποιεί σχέδιο εκκένωσης μόλις ανοίξουν «παράθυρα» πτήσεων – «Πρώτο μέλημα η προστασία των πολιτών», λέει ο Γιάννης Λοβέρδος
Εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμιο
Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: Απρόκλητη η επίθεση στην Κύπρο, να αποφευχθεί χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στον Λίβανο, αναγνώρισε το δικαίωμα αυτοάμυνας του Ισραήλ, αλλά προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανοίγματος νέου μετώπου
Μητσοτάκης και Νετανιάχου 36