Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Έβρος: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προώθηση μεταναστών

Έβρος: Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προώθηση μεταναστών

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αύξηση των ροών μεταναστών στον Έβρο και τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων – ανάμεσά τους και παιδιών – από νησίδες του ποταμού τα τελευταία 24ωρα.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 5 Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της νέας προώθησης μεταναστών στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν στον κ. Σαρμά υπηρεσιακά σχέδια για την αποτροπή των διελεύσεων, καθώς και τα στατιστικά για τις διελεύσεις του τελευταίου διαστήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Βασίλειος Σκουρής, ο υπουργός Εξωτερικών, Βασίλειος Κασκαρέλης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Δανιήλ Εσδράς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ανώτατα στελέχη της Διοίκησης, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Η σύσκεψη έρχεται μετά τον απεγκλωβισμό 91 μεταναστών στον ποταμό Έβρο χθες Κυριακή, 4 Ιουνίου όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά.

Αύριο, Τρίτη, 6 Ιουνίου, μεταβαίνει στον Έβρο ο υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Λαλούσης, ο οποίος κατάγεται από τον ακριτικό νομό.

Κατά τη διήμερη επίσκεψη σε Μακεδονία και Θράκη, ο κ. Λαλούσης θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί διαδοχικά την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Σουφλί και το Διδυμότειχο.

Ο υπουργός θα έχεις συσκέψεις με ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας για το μεταναστευτικό και θα επισκεφθεί μονάδες της συνοριοφυλακής σε Διδυμότειχο και Φέρες. Επίσης, έχει προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών και εκκλησιαστικών αρχών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χαράλαμπου Λαλούση έχει ως εξής:

Τρίτη, 6 Ιουνίου:

9:30 Σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

12:00 Εξόδιος Ακολουθία Μιχαήλ Κωσταράκου πρώην Αρχηγού ΓEΕΘΑ

17:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κκ Παντελεήμωνα

18:00 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης

19:00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα

20:15 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρ. Μέτιο

21:00 Σύσκεψη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τετάρτη, 7 Ιουνίου

9:30 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας

11:30 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κκ Δαμασκηνό

12:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ Χατζηγιαννόγλου

13:30 Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου (Ισαάκιο)

14:30 Επίσκεψη με Δήμαρχο Σουφλίου κ Παναγιώτη Καλακίκο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις