Πολιτική

Exit poll: Παραδοχή ήττας από ΣΥΡΙΖΑ – “Θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση”

Το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την δημοσιοποίηση των exit poll αποτελεί ουσιαστικά παραδοχή της ήττας.

«Εφόσον τα αποτελέσματα των exit poll επαληθευτούν, υπάρχει σαφές προβάδισμα της ΝΔ. Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Αυτό εξάλλου κάναμε σε όλη μας τη διαδρομή μέχρι σήμερα», είναι το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός όμως από την έμμεση παραδοχή ήττας -με βάση τα αποτελέσματα του exit poll- ο ΣΥΡΙΖΑ, κοιτάει ήδη την «επόμενη μέρα» αναφέροντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εντούτοις φαίνεται να κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ένα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, που επιβεβαιώνει ότι αποτελεί τον κύριο και αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων στο τόπο μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 4,5 χρόνια στη διακυβέρνηση του τόπου αφήνει μία πλούσια παρακαταθήκη, μία χώρα με ρυθμισμένο δημόσιο χρέος απαλλαγμένη από τα μνημόνια και το ΔΝΤ, με εύρωστα τα δημόσια ταμεία, με μειωμένη ανεργία, ισχυρό πλέγμα κοινωνικής προστασίας και εννέα συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης. Αυτές τις κατακτήσεις θα υπερασπιστούμε από τη θέση της ισχυρής Αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας όρισε η λαϊκή ετυμηγορία. Ρόλο που θα τιμήσουμε με υπευθυνότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας», καταλήγει το πρώτο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση των exit poll.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς για Μαρία Καρυστιανού: «Το γνωστό έργο σε καινούργια εκδοχή» και η παραπομπή σε παλιά ελληνική ταινία
«Θυμάσαι το έργο ή δε γυνή να φοβάται τον άντρα; Κάνε εικόνα τη σκηνή στο δικαστήριο. Ο Αντωνάκης από την μια με τον ταξιτζή και όλοι οι άλλοι απέναντι. Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή»
Νίκος Πλακιάς 5
Νικόλας Φαραντούρης για διαγραφή από ΣΥΡΙΖΑ: Δεν μίλησα για ένταξη στο κόμμα Καρυστιανού, καλωσόρισα την κάθοδό της
Μιλώντας στο LiveNews, ο ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε τα όσα ακούγονται γύρω από όνομά του και τον υπό διαμόρφωση πολιτικό σχηματισμό της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών
Ο Νικόλας Φαραντούρης στο Ευρωκοινοβούλιο
8
Στον εισαγγελέα το βίντεο για τον Βαρουφάκη που λέει ότι έχει κάνει ναρκωτικά: Θα εξεταστεί αν προκύπτουν έκνομες ενέργειες
Ο δικαστικός λειτουργός θα μελετήσει το υλικό προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν κάποια αδικήματα έτσι ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει προανακριτική έρευνα για ενδεχόμενα αδικήματα
Γιάνης Βαρουφάκης
37