Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Exit poll: Πως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ τα αποτελέσματα

Exit poll: Πως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ τα αποτελέσματα

Με επείγοντα τηλεγραφήματα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν το αποτέλεσμα του exit poll.

Όπως αναφέρουν με βάση το αποτέλεσμα του exit poll στις ελληνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται σε πρώτο κόμμα με αυτοδυναμία.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, 51 ετών, κερδίζει τις εκλογές με 40% των ψήφων έναντι του κύριου αντιπάλου του, ο οποίος δεν παίρνει παρά το 28,5% των ψήφων, σηματοδοτώντας την επιστροφή των παραδοσιακών κομμάτων στην Ελλάδα έπειτα από τέσσερα χρόνια στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επικρίθηκε επειδή ‘πρόδωσε’ τους ψηφοφόρους του με τη συνέχιση της λιτότητας».

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «Σαφές προβάδισμα των Συντηρητικών στην Ελλάδα», «Αποτυχία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα”, «Νίκη των Συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα».

Όπως μεταδίδει από την Αθήνα η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση (ORF), μετά την ανακοίνωση του exit poll, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία κέρδισε σαφώς τις σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας ποσοστό περίπου 40%, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ). Με βάση τα ίδια στοιχεία, το έως τώρα κυβερνών αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απέσπασε ποσοστό 28,5%.

«Ελλάδα: Αποτυχία για τον πρωθυπουργό Τσίπρα», τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμά της η μεγαλύτερης κυκλοφορίας εφημερίδα Kronen Zeitung, σημειώνοντας πως η συντηρητική Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής με ποσοστό περίπου 40% στη βάση στοιχείων της «κρατικής τηλεόρασης ΕΡΤ», ενώ το έως τώρα κυβερνών αριστερό κόμμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε στο 28,5%.

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η είδηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Presse με τίτλο «Οι Συντηρητικοί κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», ενώ η εφημερίδα Der Standard παρατηρεί πως τα πρώτα exit polls δείχνουν μία αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα, όπου «φαβορί» των σημερινών βουλευτικών εκλογών θεωρείται η έως τώρα αντιπολιτευόμενη Νέα Δημοκρατία με τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, για την οποία προβλέπεται ένα ποσοστό μεταξύ 38 και 42%.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις