Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έχουν… ξεφύγει! Η Yeni Safak “βλέπει” σχέδιο εισβολής από την Κρήτη λόγω ΑΟΖ!

Έχουν… ξεφύγει! Η Yeni Safak “βλέπει” σχέδιο εισβολής από την Κρήτη λόγω ΑΟΖ!

Η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Φατάχ αλ Σίσι δεν άρεσε πολύ στην Τουρκία και τον Ερντογάν. Και σήμερα (12.10.2018) η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak “αποκάλυψε”… σχέδιο στραγγαλισμού της Τουρκίας με… “εισβολή” από την Κρήτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Yeni Safak «απηχεί» τις σκέψεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μόνο που το… παράκανε κομμάτι. Δημοσίευμα της εφημερίδας κάνει λόγο για «εισβολή» από την Κρήτη και «στραγγαλισμό» της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω της οριοθέτησης της ΑΟΖ από Ελλάδα και Αίγυπτο.

Ήταν δεδομένο και αναμενόμενο ότι οι διαπραγματεύσεις στην Ελούντα, όπου πριν λίγες μέρες συναντήθηκαν οι ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, θα προκαλούσε ενόχληση στην Άγκυρα. Και αυτή “εκφράστηκε” μέσα από το δημοσίευμα της Yeni Safak.

Το οποίο υποστηρίζει ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος θέλουν να οριοθετήσουν ευρεία θαλάσσια ζώνη, που θα ξεκινά νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα περιορίζει τις όποιες κινήσεις θέλει να κάνει η Τουρκία στη Μεσόγειο.

Κατά τη Yeni Safak, το σχέδιο αυτό «καταδικάζει» την Τουρκία σε περίπου 41 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας. Η εφημερίδα παρουσιάζει και χάρτες στους οποίους σημειώνει ότι η τουρκική θαλάσσια ζώνη θα έπρεπε να είναι υπερτριπλάσια και να φτάνει έως την αιγυπτιακή ΑΟΖ, χωρίζοντας πλήρως την Ελλάδα από την Κύπρο.

Φωτογραφία Yeni Safak
Φωτογραφία Yeni Safak
Φωτογραφία Yeni Safak

Η Yeni Safak δίνει και μια… συμβουλή στην τουρκική κυβέρνηση. Την καλεί να έρθει άμεσα σε συνεννόηση με τη Λιβύη για να βάλει εμπόδια στα σχέδια Αθήνας – Καΐρου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις