Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις – Politico: Το πιο σοβαρό σκάνδαλο εδώ και χρόνια

Εύα Καϊλή: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις – Politico: Το πιο σοβαρό σκάνδαλο εδώ και χρόνια

«Σκάνδαλο Κατάρ: Τι έγινε μόλις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;». Με αυτόν τον τίτλο το Politico κάνει εκτενέστατη αναφορά στο σκάνδαλο διαφθοράς, στο οποίο εμπλέκεται και η Εύα Καϊλή.

Στις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής (11.12.2022), ώρα Βρυξελλών (16:00 Ελλάδας), οι αρχές αναμένεται να κάνουν ανακοινώσεις για το μέλλον της Εύας Καϊλή και των άλλων κρατουμένων για εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφοράς στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα ανακοινωθεί αν θα συλληφθούν ή όχι και ποια θα είναι η ποινική τους μεταχείριση.

«Αναλυτές λένε ότι είναι το πιο σοβαρό, το πιο σοκαριστικό, το πιο κραυγαλέο σκάνδαλο διαφοράς που θα έχει “χτυπήσει” τις Βρυξέλλες εδώ και χρόνια» γράφει το Politico.

Οι ανακοινώσεις από τις βελγικές αρχές επρόκειτο να γίνουν στις 13:00 αλλά δόθηκε δίωρη παράταση. Ανάμεσα στα πρόσωπα που κρατούνται, εκτός από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είναι και ο πατέρας της Αλέξανδρος.

«Εγκέφαλος» του Qatar-gate φέρεται να είναι ο Ιταλός, πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, η σύζυγος και η κόρη του οποίου έχουν επίσης συλληφθεί στο Μπέργκαμο. Αντιμετωπίζουν και οι 3 μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών. Ο πρώτος για «πολιτική παρέμβαση σε μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου με αντάλλαγμα πληρωμή», αναφέρει η  Corriere della Sera, επικαλούμενη την L’Echo.

Τη λίστα των προσώπων που κρατούνται συμπληρώνουν ο Λούκα Βισεντίνι και ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα.

Στο πλαίσιο της έρευνας σφραγίστηκε και το γραφείο της ευρωβουλευτή, Μαρί Αρενά, λόγω εμπλοκής μιας από τις βοηθούς της στην ΜΚΟ του Παντσέρι.

Η έρευνα για την υπόθεση έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο και τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει έρευνες σε 16 σημεία και έχουν βρεθεί και κατασχεθεί σχεδόν 600.000 ευρώ. 

Χρήματα σε σακούλες βρέθηκαν, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, και στο σπίτι της Εύας Καϊλή, όπου έγινε έφοδος της αστυνομίας. 

Οι βελγικές αρχές κάνουν λόγο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις