Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Αντίστροφη μέτρηση για το αν θα μείνει ή όχι στην φυλακή – Οι δικηγόροι της ζήτησαν «βραχιολάκι»

Εύα Καϊλή: Αντίστροφη μέτρηση για το αν θα μείνει ή όχι στην φυλακή – Οι δικηγόροι της ζήτησαν «βραχιολάκι»

Πάνω από μια ώρα διήρκησε η ακρόαση της Εύας Καϊλή στο Προδικαστικό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Βγαίνοντας από το κτίριο το οποίο πολιορκούσαν οι δημοσιογράφοι, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η Εύα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά. Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας.

Από την πλευρά του, ο άλλος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα. Ωστόσο, αργό το απόγευμα ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι ο εισαγγελέας ήταν αρνητικός απέναντι στην αποφυλάκιση της κας Καϊλή. 

Εξελίξεις στην Αθήνα 

Την ώρα που η Εύα Καϊλή μεταφερόταν στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη προχωρούσε στην δέσμευση του οικοπέδου στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Ευα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Σημειώνεται ότι η ευρωβουλευτής, μέσω του συνηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις