Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: «Δίκη» στα social media για την υπόθεση διαφθοράς

Εύα Καϊλή: «Δίκη» στα social media για την υπόθεση διαφθοράς

Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες για την Εύα Καϊλή και την φερόμενη εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ, δεν έχουν προκαλέσει μόνο «πολιτικό σεισμό», αλλά και σφοδρές αντιδράσεις στα social media. 

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αυτή τη στιγμή κρατείται μαζί με άλλα 6 άτομα, για την ίδια υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ. Ανάμεσα σε  αυτούς είναι ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Υπενθυμίζεται ότι πριν τη προσαγωγή της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, οι Αρχές πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι που έμενε στις Βρυξέλλες όπου εντοπίστηκαν σακούλες με μεγάλα χρηματικά ποσά. Και όλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έχουν περάσει απαρατήρητα, ούτε από τον πολιτικό κόσμο, ούτε από τον κόσμο των social media.

Βελγικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως χαρτοφύλακας με χρήματα βρέθηκε και στο σπίτι του πατέρα της, ο οποίος και αυτός πλέον ανακρίνεται. Η εφημερίδα «Le Soir» αναφέρει ότι η Εύα Καϊλή, όπως και οι υπόλοιποι προσαχθέντες, οδηγήθηκαν σε ακρόαση την Παρασκευή (09.12.2022) και θα περάσουν εντός 48 ωρών από αρμόδιο Δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει για πιθανά εντάλματα σύλληψης, ενώ όλοι τους θεωρούνται αθώοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης αντέδρασε άμεσα και προχώρησε στη διαγραφή της Εύας Καϊλή, το ίδιο και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές (PES) θέτοντας την εκτός Ευρωομάδας. Ακολούθησαν επίσης ανακοινώσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ. 

Το θέμα όμως πέρασε και στα social media, όπου πολλοί χρήστες σχολιάζουν με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την φερόμενη εμπλοκή της Εύας Καϊλή σε υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της στο Facebook και μέχρι στιγμής λειτουργούν μόνο αυτοί που διατηρεί σε Twitter και Instagram. 

«Και λέμε ότι είμαστε σοσιαλιστές και κεντροαριστεροί…Απλά ντροπή κ.Καϊλή. Να πληρώσετε όπως σας αξίζει….», «Μα τι ήθος», «Αυτή ήταν η αριστερή σου ιδεολογία», «Ντροπή σου». Αυτά είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που κάποιοι γράφουν στις αναρτήσεις τις αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στο Instagram, μετά την προσαγωγή της για την φερόμενη εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eva Kaili (@evakaili)

Το ίδιο συμβαίνει και στο profile του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος στο Instagram είχε ανεβάσει φωτογραφίες και από ένα ταξίδι του… στην Ντόχα. 

Χαμός γίνεται και στο Twitter με πολλούς χρήστες να θυμούνται διάφορες στιγμές της ευρωβουλευτού από όταν μιλούσε τα περι «bullying του Κατάρ» και για τεμπέληδες επιδοματούχους και για τον δολοφονημένο από κομμουνιστές παππού της.

Δείτε μερικά από τα σχόλια:

https://twitter.com/KonAnastopoulos/status/1601330408439701504?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1601330408439701504%7Ctwgr%5E75d7f7ef9d4ce8a2f1a27ccb577a70b29c0698b2%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FKonAnastopoulos2Fstatus2F1601330408439701504widget%3DTweet

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις