Πολιτική

Εύα Καϊλή: Η πρώτη συνέντευξη στη Liberation για το QatarGate

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στο σκάνδαλο του QatarGate και τη σύλληψή της για φερόμενη εμπλοκή σε αυτό, έδωσε στη γαλλική Libération η Εύα Καϊλή, η οποία μιλά για πρώτη φορά για την πολύκροτη υπόθεση που τάραξε τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή έδωσε συνέντευξη στη Libération στις 25 Απριλίου από το σπίτι της, δηλαδή 1 μήνα πριν αποφασίσουν οι βελγικές Αρχές να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που φορούσε μετά την αποφυλάκισή της, καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη λόγω της έρευνας για το σκάνδαλο του QatarGate.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Εύα Καϊλή δίνει λεπτομέρειες στη συνέντευξη για όσα συνέβησαν την ημέρα που συνελήφθη μαζί με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και έχει τίτλο «Είχα παραλύσει από τρόμο». Μεταξύ άλλων, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει ότι:

«Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Στην ίδια συνέντευξη, η Εύα Καϊλή τονίζει ότι δεν ήξερε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ενώ για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι είπε: «Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα».

eva kaili liberation

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί είχαν δηλώσει ότι «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφο της Φρατζέσκο Τζιόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στους Financial Times: H Ευρώπη δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία μορφή πληρωμής στα Στενά του Ορμούζ
Για τις σχέσεις Ελλάδας -Ισραήλ ο πρωθυπουργός, αφού υπογράμμισε ότι αποτελούν μια σταθερή επιλογή εξωτερικής πολιτικής που υιοθέτησαν και προηγούμενες κυβερνήσεις
Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον δημοσιογράφο Gideon Rachman για το podcast "The Rachman Review"
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με την άρση της ασυλίας της ανοίγει η οδός της ποινικής διερεύνησης των πράξεών της
«Η βουλευτική ασυλία δεν δόθηκε από τον Συνταγματικό νομοθέτη ως ιδιαίτερο προνόμιο συγκάλυψης ποινικών αδικημάτων σε βάρος πολιτών αλλά ως προστασία του βουλευτή για πράξεις συνδεόμενες με τα καθήκοντά του»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 10
Η Μαρία Καρυστιανού ανοίγει τα χαρτιά της: Η παρουσίαση του κόμματος, η ελπίδα και ο συμβολισμός της Θεσσαλονίκης
Το τελευταίο διάστημα η Μαρία Καρυστιανού είχε αφήσει να φανούν οι προθέσεις της, τόσο μέσα από δημόσιες αναρτήσεις όσο και μέσω επαφών και συναντήσεων
Μαρία Καρυστιανού 66
Αλέξης Τσίπρας για το νέο κόμμα: «Όλη η ομάδα προετοιμάζεται για τη μεγάλη μέρα» - Οι εκπλήξεις στο Θησείο, η Μπαρτσελόνα και η μουσική του Κραουνάκη
Για την εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται σε πυρετώδεις ετοιμασίες εκατοντάδες εθελοντές
Αλέξης Τσίπρας 25