Πολιτική

Εύα Καϊλή: Η πρώτη συνέντευξη στη Liberation για το QatarGate

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στο σκάνδαλο του QatarGate και τη σύλληψή της για φερόμενη εμπλοκή σε αυτό, έδωσε στη γαλλική Libération η Εύα Καϊλή, η οποία μιλά για πρώτη φορά για την πολύκροτη υπόθεση που τάραξε τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή έδωσε συνέντευξη στη Libération στις 25 Απριλίου από το σπίτι της, δηλαδή 1 μήνα πριν αποφασίσουν οι βελγικές Αρχές να αφαιρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που φορούσε μετά την αποφυλάκισή της, καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη λόγω της έρευνας για το σκάνδαλο του QatarGate.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Εύα Καϊλή δίνει λεπτομέρειες στη συνέντευξη για όσα συνέβησαν την ημέρα που συνελήφθη μαζί με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και έχει τίτλο «Είχα παραλύσει από τρόμο». Μεταξύ άλλων, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει ότι:

«Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζόρτζι τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Στην ίδια συνέντευξη, η Εύα Καϊλή τονίζει ότι δεν ήξερε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της ενώ για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι είπε: «Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ.Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις όπου στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα».

eva kaili liberation

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναέλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί είχαν δηλώσει ότι «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφο της Φρατζέσκο Τζιόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Οι συνεπείς επαγγελματίες θα δουν φοροελαφρύνσεις στα μέτρα της ΔΕΘ – Μακάρι να υπήρχαν τα λεφτά για 13ο και 14ο μισθό
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ,...
Ο Παύλος Μαρινάκης
17
Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Μοιρασμένοι οι πολίτες για «εκλογές τώρα»
Στο 26,5% το ποσοστό της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, μικρή πτώση για την ΕΛΑΣ, σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ. Το 12% των πολιτών «καλοβλέπει» ένα νέο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κάλπη, εκλογές 191
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αγροτοσυνδικαλιστής Σωκράτης Αλειφτήρας
Το μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, κάνει λόγο για «μια συνειδητή απόφαση που έχει να κάνει με την ανάγκη μου να παραμείνω πιστός στα πιστεύω μου και τις αξίες μου»
Ο Σωκράτης Αλειφτήρας 7