Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: «Ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα», λέει ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Εύα Καϊλή: «Ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα», λέει ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Προετοιμασμένη για την απόφαση του δικαστηρίου ήταν η Εύα Καϊλή σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε μετέωρο το κατηγορητήριο σε βάρος της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή.

«Είχαμε προετοιμάσει την Εύα Καϊλή μαζί με τον συνάδελφο ότι οι περισσότερες πιθανότητες ήταν να διατηρηθεί η προφυλάκιση», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Open συμπληρώνοντας ότι… «Της είχαμε πει ότι υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ελπίδας άρα δεν την εξέπληξε η απόφαση. Αλλά έχουμε Χριστούγεννα είναι μάνα και είναι μέσα στη φυλακή μόνη, ενώ έχει ένα μωρό που  είναι με τον πατέρα της,. Σε ανθρώπινο επίπεδο η κατάσταση είναι τραγική».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πρόσθεσε επίσης ότι «ο ανακριτής είπε στην πρόεδρο ότι μέχρι στιγμής δεν έχω στοιχεία δωροδοκίας για την Καϊλή. Δεν έχω στοιχεία ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση. Το κατηγορητήριο είναι μετέωρο. Γι’ αυτό είπα ότι είναι πολιτική δίωξη. Από πού προκύπτει ότι είναι ύποπτη φυγής; Η απόφαση αυτή δεν απέδειξε ότι μπορούσε να καταστρέψει πειστήρια. Όλα έχουν κατασχεθεί και γίνονται μπροστά σε όλο τον κόσμο. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όποιος κατηγορηθεί για διαφθορά θα κρατείται».

Χαρακτήρισε ανακριβή τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας λέγοντας ότι δεν γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της. «Πουθενά δεν υπάρχει παραδοχή ότι γνώριζε παράνομες δραστηριότητες του συζύγου της. Είναι ανακριβή τα όσα έχουν βγει προς τα έξω. Ποτέ δεν είπε ότι ”γνώριζα ότι ο σύζυγός μου παρανομούσε, ότι μπορεί να έπαιρνε παράνομα χρήματα”. Η στιγμή που διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων και τις βαλίτσες που βρέθηκαν στο σπίτι, ήταν τη μέρα που συνελήφθη.

Αν εσείς θέλετε να πείτε πράγματα που δεν είναι θέση της κ. Καϊλή, είναι κάτι διαφορετικό. Μη μιλάτε για ποσά, γιατί η Εισαγγελία δεν έχει πει ποτέ για ποσά. Όλα αυτά είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Εισαγγελία ποτέ δεν ανακοίνωσε ποσά.

Αμέσως προσπάθησε να απομακρύνει τη βαλίτσα. Πήρε αμέσως τον Παντσέρι, ήξερε ότι τα χρήματα δεν είναι του άντρα της. Ήθελε να απομακρύνει και όχι να κρύψει τα χρήματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις