Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Ο Δημητρακόπουλος λέει ότι δεν είναι δικά της τα λεφτά, αλλά δεν λέει σε ποιον ανήκουν και ζητά αναβολή

Εύα Καϊλή: Ο Δημητρακόπουλος λέει ότι δεν είναι δικά της τα λεφτά, αλλά δεν λέει σε ποιον ανήκουν και ζητά αναβολή

Αναβολή έως την Τρίτη (20.12.2022) ενδέχεται να ζητήσουν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή από το δικαστήριο του Βελγίου, που θ’ αποφασίσει εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει ή όχι στη φυλακή για την υπόθεση του Κατάρ, ενώ ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι ο πατέρας της πιάστηκε με τα λεφτά επειδή τα πήγαινε στον πραγματικό ιδιοκτήτη τους. 

Αρχικά, ο δικηγόρος της ευρωβουλευτή είπε πως επικοινώνησε με τους Βέλγους δικηγόρους που εκπροσωπούν την Εύα Καϊλή στην υπόθεση του Κατάρ και τους πρότεινε να ζητήσουν αναβολή, καθώς σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο και για τον λόγο αυτό μπορεί να προκληθεί καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης. 

«Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της», εξήγησε ο δικηγόρος της, που προσέθεσε ότι «τη συμβούλεψε να βρίσκεται η ίδια στο δικαστήριο και να δώσει τη μάχη της».

«Σε άλλον ανήκαν τα λεφτά» 

Ο κ. Δημητρακόπουλος συνέχισε λέγοντας πως τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα είχε πολύωρη επικοινωνία με την κ. Καϊλή, που της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον ίδιο. 

Όσον αφορά στο ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ο δικηγόρος της είπε πως δεν μπορεί να το αποκαλύψει, επειδή εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Ο κ. Δημητρακόπουλος επανέλαβε πως η ίδια δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα στο σπίτι της και πως όταν τα ανακάλυψε είπε στο σύντροφό της «να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους».

Ο δικηγόρος της υποστήριξε πως στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους.

Ωστόσο, ο δικηγόρος δεν απάντησε στο ερώτημα σε ποιον ανήκαν τα λεφτά. Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε και σε αυτήν την περίπτωση το απόρρητο, δίχως να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα εάν η κ. Καϊλή θα παραδώσει την έδρα της. Θυμίζουμε ότι η κ. Καϊλή θα παραμείνει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί και θα συνεχίσει να λαμβάνει κανονικά τον μισθό της.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις