Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Ο εισαγγελέας «Δον Κιχώτης» που θα καθορίσει την τύχη της

Εύα Καϊλή: Ο εισαγγελέας «Δον Κιχώτης» που θα καθορίσει την τύχη της

Προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Haren, στις Βρυξέλλες, θα παραμείνει η Εύα Καϊλή έως και τις 22 Δεκεμβρίου, καθώς έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στη “σκιά” του “Qatar Gate”.

Ο άνθρωπος που συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία για τη σύλληψή της, είναι ο Μισέλ Κλεζ. Πρόκειται για τον  εισαγγελέα που οι Βέλγοι δημοσιογράφοι αποκαλούν “Δον Κιχώτη”, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο ταγμένο στον πόλεμο κατά της διαφθοράς, με τον ίδιο να λέει ότι κάνει απλά τη δουλειά του. Ο 66χρονος δικαστικός λειτουργός είναι επικεφαλής της ομάδας κατά της διαφθοράς και έχει υπάρξει δικηγόρος επί 20ετία για παρόμοια θέματα.

Κι ενώ η Εύα Καϊλή θα περιμένει μία εβδομάδα για την απόφαση αν θα αφεθεί ελεύθερη μέχρι τη δίκη της, ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, θα κάνει Χριστούγεννα στη φυλακή, καθώς αποφασίστηκε η παράταση της κράτησης του για τουλάχιστον ένα μήνα. 

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναφέρει ειδικότερα ότι το προδικαστικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την προφυλάκιση των “Φ.Τ.” και “Π.Π.”, ενώ ο “Ν.Φ-Τ”, παραμένει επίσης υπό κράτηση, αλλά “με τους περιοριστικούς όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού”. Διευκρινίζεται, επίσης ότι εάν οι τρεις υπό κράτηση κατηγορούμενοι ασκήσουν έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του Τμήματος Κατηγορίας στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός 15 ημερών, διευκρινίζει η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Σημειώνεται ότι ο τρίτος κατηγορούμενος είναι ο Νικολό Φιγκό Ταλαμάνγκα, Διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice”.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι,  υπήρξε χείμαρρος αποκαλύψεων κατά την προανάκριση και φέρεται να είπε στις βελγικές Αρχές τη φράση “κλειδί”: “Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις