Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Οι σχέσεις με τους ισχυρούς του Κατάρ και το λάθος πριν τη σύλληψη της

Εύα Καϊλή: Οι σχέσεις με τους ισχυρούς του Κατάρ και το λάθος πριν τη σύλληψη της

Λεπτομέρειες για τις σχέσεις που είχε η Εύα Καϊλή με τους ισχυρούς του Κατάρ, έρχονται συνεχώς στο “φως” της δημοσιότητας, μετά τη σύλληψη και προφυλάκιση της, κατηγορούμενη για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στις 2 Νοεμβρίου η Εύα Καϊλή συνάντησε τους επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των κρατών-μελών της ΕΕ στη Ντόχα. Η Εύα Καϊλή προανήγγειλε «άνοιγμα» ευρωπαικού γραφείου – «παραρτήματος» των Βρυξελλών στη Ντόχα. Οι δηλώσεις της και η -αποθεωτική για το Εμιράτο- ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο λίγες ημέρες μετά, στις 21 Νοεμβρίου, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Η ιδιότητα της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και οι επαφές της με τους Ιταλούς που είχαν ήδη επαφές με τους ισχυρούς του Κατάρ από το 2018 -όπως και ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι- της έδωσαν το… εισιτήριο για τη Ντόχα

Η Εύα Καϊλή δημοσίευσε άρθρα και στη «Deutsche Welle», στα οποία εξηγούσε πόσο «άδικη» ήταν η κριτική που δέχεται το Κατάρ, προσπαθώντας να αλλάξει και τη γνώμη της Γερμανίας για το… προφίλ της χώρας.

Το μοιραίο λάθος της Εύας Καϊλή πριν από τη σύλληψη της

Όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του Star, Άρης Λάμπος, το μοιραίο λάθος της Εύας Καϊλή, που οδήγησε στη σύλληψή της έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πρώην ευρωβουλευτής πληροφορήθηκε πολύ γρήγορα από κάποια δική της πηγή για τη σύλληψη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Τότε, πανικοβλήθηκε και ειδοποίησε τον πατέρα της, προκειμένου εκείνος να πάρει την «περιβόητη» βαλίτσα με τα χρήματα και να φύγει από το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» των Βρυξελλών.

Ωστόσο, οι βελγικές αρχές συλλαμβάνουν τον πατέρα της με τη βαλίτσα με τα χρήματα, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν έρευνα στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με βάση τα ευρήματα, οι βελγικές αρχές καταφέρνουν να παρακάμψουν τη βουλευτική της ασυλία και να τη συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Tην Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της oμοσπονδιακής εισαγγελίας. Ειδικότερα, σημειώνει ότι «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μέχρι στιγμής, για την υπόθεση έχουν προσαχθεί έξι άτομα. Τέσσερα από αυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν συλληφθεί. Αυτοί οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις