Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το «Qatar Gate»

Εύα Καϊλή: Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το «Qatar Gate»

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της Κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με αφορμή το «Qatar Gate» την προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να «χρεώσει» την Εύα Καϊλή στη ΝΔ.

Το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει πολιτικό κόστος από την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο «Qatar Gate», επιχειρεί να “κεφαλαιοποιήσει” τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων του. Κάνει άνοιγμα στον κεντρώο χώρο και απαντά με “μετωπική” επίθεση.

“Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ότι η κα Εύα Καϊλή, μια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν βαρύνει – με την όποια ηθική, πολιτική ή νομική διάσταση – το χώρο από τον οποίον προέρχεται και την ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά βαρύνει τη ΝΔ” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για “πολιτικό θράσος που ξεπερνά κάθε όριο” και “κωμικοτραγική απόπειρα μετάθεσης ευθυνών”.

“Εκείνο όμως που όλοι γνωρίζουμε είναι ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια συνδεδεμένη πολιτικά με τον κ. Ανδρουλάκη” πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας με νόημα ότι συνεργάζονται τουλάχιστον από το 2014, οπότε εξελέγησαν κι οι δυο τους ευρωβουλευτές, υπήρξαν στενοί πολιτικοί φίλοι και συμπορεύτηκαν όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην Φώφη Γεννηματά.

Το δύσκολο «παζλ» της μετεκλογικής συνεργασίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πέρασε απαρατήρητη η τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος του, όπου μίλησε για την ανάγκη ανάδειξης προοδευτικής κυβέρνησης στις εκλογές, “κλείνοντας την πόρτα” στη ΝΔ και αφήνοντας μια… χαραμάδα ανοιχτή στον ΣΥΡΙΖΑ. “Δημιουργούμε το πλαίσιο για την προοδευτική και αποτελεσματική διακυβέρνηση του τόπου” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης.

Στο “γαλάζιο” στρατόπεδο παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτό το κλίμα μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, και με το θέμα Καϊλή και τις υποκλοπές να αποτελούν πεδίο περαιτέρω πόλωσης στο πολιτικό σκηνικό.

Νέα έφοδος των βελγικών αρχών σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με ιδιαίτερη προσοχή κατέγραψαν και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα χθες στο Open, όπου συντάχθηκε με τη θέση του κ. Ανδρουλάκη ότι η Εύα Καϊλή λειτουργούσε ως “Δούρειος ‘Ίππος” της ΝΔ αλλά και η τοποθέτηση του ότι πλέον είναι πιο πιθανή η συνεργασία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μαζί του παρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Με όλα όσα συμβαίνουν, με την ασέλγεια τους στους θεσμούς, με το γεγονός ότι δεν έχει κυβερνητικό εταίρο – η απλή αναλογική θέλει κυβερνητικό εταίρο -, πώς μπορεί να συνεργαστεί με αυτόν που παρακολουθούσε; Θα πάει ο κ. Ανδρουλάκης να συνεργαστεί με τον ωτακουστή του; Νομίζω ότι είναι αδιανόητο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρή ψήφο και αυτοδυναμία ζητά η ΝΔ

Στο “γαλάζιο στρατόπεδο” παραμένουν σταθεροί στη στρατηγική τους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στελέχη του κόμματος πυκνώνουν τις επαφές τους με τους πολίτες και αναδεικνύουν ακόμη πιο σθεναρά την ανάγκη ισχυρής ψήφου στη ΝΔ από την πρώτη κάλπη, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για αυτοδυναμία στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Το πρόταγμα παραμένει σταθερό: “συνέχεια, συνέπεια, σταθερότητα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις