Πολιτική

Εύα Καϊλή: Βρέθηκαν σακούλες με χρήματα σπίτι της – Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, στα πλαίσια της έρευνας για διαφθορά από το Κατάρ.

Σύμφωνα με τα Βελγικά ΜΜΕ, λόγω της έρευνας για διαφθορά από το Κατάρ, η βελγική αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή και βρήκε τα χρήματα. 

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη μαζί με άλλους 4 και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο. Για την υπόθεση ερευνώνται άλλοι 2 ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για τους Maria Arena και Marc Tarabella.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία των Βρυξελλών έχει ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο σύντροφός της, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Νωρίτερα με απόφαση του προέδρου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη η Ευα Καϊλή τίθεται εκτός κόμματος.  

Διεγράφη και από την ομάδα Σοσιαλιστών Δημοκρατών 

Η Εύα Καϊλή, μετά το ΠΑΣΟΚ, διεγράφη αργά το βράδυ της Παρασκευής και από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), με την απόφαση μάλιστα να τίθεται άμεσα σε ισχύ ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες.

 

Η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά ευρύτερο κύκλο Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» .

Το Κατάρ…. «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή είχε πρόσφατα (22 Νοεμβρίου) προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της εξ αφορμής των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ . Η κ. Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO).

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη: « «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Σύμπραξη»: Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Στο επικοινωνιακό επιτελείου του νέου πολιτικού εγχειρήματος του πρώην πρωθυπουργού, ως αναπληρωτές ορίζονται οι: Καρπουχτσής, Μπαλατσούκας, Νυφούδης και Παπαδοπούλου
Η Θεώνη Κουφονικολάκου
Κωνσταντοπούλου για κόμμα Τσίπρα: «Απύθμενο θράσος να επανέρχεται μετά την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας μίλησε από τη Λάρισα για την δίκη των Τεμπών, απάντησε για την πολιτική κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό
Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΚΚΕ κατά Τσιπρά για το ΕΛΑΣ: Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να καπηλευτεί την ιστορία, η κατάληξή του γνωστή
Σφοδρή επίθεση από τον Περισσό στον πρώην πρωθυπουργό, με αιχμές για «marketing», «κάλπικα δίπολα» και πολιτική διαδρομή που οδήγησε, όπως αναφέρουν, από την Καισαριανή στο τρίτο μνημόνιο και το ΝΑΤΟ
Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας
Νίκη Κεραμέως για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»
Η υπουργός Εργασίας απάντησε με αιχμές για την ίδρυση της «ΕΛΑΣ – Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης», υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του πρώην πρωθυπουργού το 2015 και τα capital controls
Νίκη Κεραμέως