Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Εύα Καϊλή: Υπεράσπιση «εμπόρου ναρκωτικών» από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Εύα Καϊλή: Υπεράσπιση «εμπόρου ναρκωτικών» από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Σχεδόν κάθε πρωινή ή μεσημεριανή και κάθε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καλεσμένος είναι ο γνωστός ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας της Εύας Καϊλή.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είναι εκείνος που έχει αναλάβει, εν Ελλάδι, την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή, η οποία αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες αφού είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του σκανδάλου διαφθοράς υπέρ του Κατάρ, το οποίο προκαλεί σεισμό στο Ευρωκοινοβούλιο και προκαλεί πολιτικές αναταράξεις και στην Ελλάδα.

Πόσο καλά όμως την υπερασπίζεται; Σχεδόν σε κάθε εμφάνισή του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στην προσπάθειά του να «αθωώσει» την Εύα Καϊλή από την κατηγορία πως είχε «πάνω» της χρήματα και άρα πήρε λεφτά από το Κατάρ για να επηρεάσει το Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της χώρας, λέει πως δεν γνώριζε, πως ξαφνικά έμαθε για τα χρήματα.

Αυτή, όμως, είναι μια υπερασπιστική γραμμή που περισσότερο «ταιριάζει», ή συνηθίζεται να χρησιμοποιείται αν θέλετε, όταν ο κατηγορούμενος είναι ένας έμπορος ναρκωτικών και το κύριο μέλημα είναι να μη βρεθούν στην κατοχή του «βρώμικα» λεφτά. Η Εύα Καϊλή, όμως, δεν είναι έμπορος ναρκωτικών. Είναι πολιτικός. Και η υπερασπιστική γραμμή που φαίνεται ότι επιλέγει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, του «δεν είδε, δεν γνώριζε για τα λεφτά», δεν τιμά την πολιτική της υπόσταση.

Σε ακόμη μια τηλεοπτική του εμφάνιση, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος βγήκε το πρωί της Τετάρτης (14.12.2022) στην εκπομπή Σήμερα στον ΣΚΑΙ και είπε ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε για τα λεφτά που βρέθηκαν στο σπίτι της. Πως όταν έμαθε, είπε στον σύντροφό της τα λεφτά να επιστραφούν στον κάτοχό τους. Και τα έδωσε στον πατέρα της για να τα «διώξει». Αλλά, επικαλούμενος το απόρρητο, δεν απαντά σε ποιον ανήκουν τελικά αυτά τα λεφτά;

Αυτή είναι λοιπόν η υπερασπιστική γραμμή που επιλέγει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την Εύα Καϊλή, το μέλλον της οποίας, αν θα παραμείνει κρατούμενη ή όχι δηλαδή, κρίνεται σήμερα το μεσημέρι. Το ερώτημα είναι πόσο ευνοεί την πολιτικό Εύα Καϊλή η επιλογή του δικηγόρου της… 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις