Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Από την πορεία στο εμβολιαστικό κέντρο για AstraZeneca

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Από την πορεία στο εμβολιαστικό κέντρο για AstraZeneca

«Γεμάτη» η μέρα για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το πρωί βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας για την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο και το μεσημέρι βρέθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Και τις δυο… δράσεις του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τις ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook. Και την πορεία και το εμβόλιο. Και στη δεύτερη ανάρτηση (για τον εμβολιασμό με AstraZeneca) εκτόξευσε και τα βέλη του για την τη φωτογραφία από τη δεύτερη δόση που είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με το… γνωστό, βρετανικό του χιούμορ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έγραψε για τον εμβολιασμό του: «από τον πρωθυπουργό μας κατάλαβα  ότι πρέπει να είμαι γυμνόστηθος στη φωτογραφία για να δουλέψει το εμβόλιο αλλά ευτυχώς ο Αντρέας Ξανθός με διαβεβαίωσε ότι δεν είναι απαραίτητο».

Αφού εξαπέλυσε βέλη στην κυβέρνηση και γιατί «δεν έχει κάνει τίποτα για τα νοσοκομεία, δεν έχει κάνει τίποτα για την πρωτοβάθμια υγεία δεν έχει προσλάβει γιατρούς», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε και μια καλή κουβέντα. «Για να είμαστε αξιόπιστοι (…) δεν είναι κακό να πούμε το ότι η πλατφόρμα του εμβολιασμού δουλεύει καλά και ότι τα ραντεβού γίνονται στην ώρα τους».

Αλλά μετά… επέστρεψε στα βέλη: «Από την αναπαραγωγή της είδησης (σ.σ. για όσα είπε σε κομματική εκδήλωση για την πρωτοβάθμια υγεία) καταλαβαίνω ότι η ΝΔ το αποδέχεται (σ.σ. ότι δεν έχει κάνει τίποτα). Και χαίρονται που άφησαν ανοχύρωτα τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, δεν προσέλαβαν μισό μόνιμο υγειονομικό, δεν ενίσχυσαν την πρωτοβάθμια υγεία αλλά το ραντεβού των 13:24 συνήθως γίνεται 13:24.

Θα μου πεις εδώ πανηγύριζαν που είχαμε 8% ύφεση, την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη».

 

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε κάνει ανάρτηση και για την απεργία για το εργασιακό. «Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια. 10ωρο αυτοί; 35ωρο εμείς. Ελαστικοποίηση αυτοί; Συλλογικές συμβάσεις εμείς. Απαξίωση του ΣΕΠΕ αυτοί; Ενίσχυση του εμείς. Δύο δρόμοι, δύο κόσμοι. Μια κρίσιμη επιλογή».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις