Πολιτική

Ευρεία πολιτική στήριξη στις μεταρρυθμίσεις θέλει ο Μπαρόζο

Για ακόμη μια μέρα, οι «συμβουλές» από την Ευρώπη προς τους Έλληνες πολιτικούς συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν που ζήτησε συναίνεση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις να υποστηρίξουν τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι η χώρα και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εργαστούν στην κατεύθυνση της διατήρησης της οικονομικής σταθερότητας.

«Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσπαθήσουν με όλη τους την ενέργεια να εξασφαλίσουν ευρεία πολιτική στήριξη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η Ελλάδα. Είναι μια μεταρρύθμιση προς όφελος του λαού και προς όφελος της Ελλάδας», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα και η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», συνέχισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, σημειώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη για να ξεπεράσει τις δυσκολίες και μπορεί να εκπληρώσει όσα απαιτούνται από αυτήν.

Ο Μπαρόζο είπε πως αναμένει από το Eurogroup το οποίο διεξάγεται την Κυριακή να επιλύσει τις εναπομείνασες διαφορές και να καταλήξει σε μια «υπεύθυνη συμφωνία» όσον αφορά το νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόμπαϊ προς Έλληνες πολιτικούς: «Αναλάβετε τις ευθύνες σας»

Σμάγκι: «Κρίμα που η αντιπολίτευση παίζει περίεργο παιχνίδι»

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνκερ – Εφαρμογή μνημονίου και πολιτική συναίνεση

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16