Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα των ευρωεκλογών

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) με το οποίο ορίζεται η ημέρα και η διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΞ ορίζεται ότι η ψηφοφορία για την εκλογή των 21 μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που αναλογούν στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί:

α) Στην Ελλάδα στις 26 Μαΐου 2019, ημέρα Κυριακή, από ώρα 07.00 μέχρι 19.00.

β) Στα λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς οι οποίοι διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά κατά την ημέρα των εκλογών, την 25η Μαΐου 2019, ημέρα Σάββατο, από ώρα 07.00 μέχρι 19.00, θερινή τοπική ώρα.

Σε ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο facebook, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει: «Υπογράψαμε σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο προκηρύσσονται και επίσημα οι ευρωεκλογές στις 26 του Μάη. Εύχομαι να έχουμε μια ουσιαστική προεκλογική περίοδο που θα φωτίσει τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και θα ενισχύσει τη δημοκρατία και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Πλακιά κατά Κυρανάκη για τα Τέμπη και το «παράνομο φορτίο»: «Μάλλον είστε αδιάβαστος»
Ο πατέρας της Χρυσής και της Θωμαΐδος αλλά και θείος της Αναστασιας -Μαρίας, που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, ζητά απαντήσεις για το «άγνωστο πτητικό καύσιμο»
Νίκος Πλακιάς