Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Διψήφιο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία – Τι… “βλέπουν” οι Financial Times

Επικράτηση για τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές δείχνει η «μητέρα των δημοσκοπήσεων» που παρουσιάζουν οι Financial Times. Η εφημερίδα, μάλιστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές στη χώρα μας να γίνει τον Μάιο!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εδώ και καιρό οι Financial Times παρουσιάζουν την ανάλυση των όσων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., καθώς οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση στο τελευταίο, σχετικό, άρθρο της εφημερίδας είναι η εκτίμηση του συντάκτη πως «η Ελλάδα αναμένεται να κάνει πρόωρες βουλευτικές εκλογές μαζί ή μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές».

«Η χώρα βγαίνει από μια 10ετία λιτότητας αλλά με την ανεργία να παραμένει πάνω από 18% και μια άνευ προηγουμένου έξοδο εξειδικευμένων νέων εργαζόμενων σε άλλες χώρες της Ε.Ε., η δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι το πρωταρχικό ζήτημα και στις δυο εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, η οποία ήρθε πρώτη στις ευρωεκλογές το 2014 και κέρδισε δυο εθνικές εκλογές το 2015, να υστερεί έναντι του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η Κέριν Χόοουπ, ανταποκρίτρια των Financial Times στην Αθήνα.

Αναλύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις από ελληνικές εταιρίες, που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, οι Financial Times καταλήγουν στην εκτίμηση πως ενόψει ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει, κατά μέσο όρο, ποσοστό 35,6%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 8,3%, Κίνημα Αλλαγής με 7%, ΚΚΕ με 6,3%, Ένωση Κεντρώων με 2,7%, Ελληνική Λύση με 2,6%, ΛΑΕ με 1,9%, ΑΝΕΛ με 1,5%, Ποτάμι 1,4% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

ft euelections greece

Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει 10 έδρες στη νέα ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 7, η Χρυσή Αυγή 2, ενώ Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ από 1.

ft euelections greece

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαρδαλιάς: «Στα μισά της θητείας μας δρομολογήσαμε το 58,81% των δεσμεύσεών μας – Η Αττική αλλάζει με έργα παντού»
Ο περιφερειάρχης πραγματοποίησε σε ειδική ανοικτή εκδήλωση τον απολογισμό των πρώτων 30 μηνών θητείας, αναφερόμενος αναλυτικά σε 352 έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,587 δισ. ευρώ
Νίκος Χαρδαλιάς
Παύλος Μαρινάκης για Marfin: Η απάντηση στην τρομοκρατία είναι η απόδοση της Δικαιοσύνης και όχι ο τοξικός λόγος
«Κάθε φορά που δικαιολογείς μια κατάληψη που είναι μια παράνομη πράξη σε ένα πανεπιστήμιο ρίχνεις και εσύ νερό στο μύλο πράξεων που η κλιμάκωσή τους οδηγεί ακόμη και σε μια δολοφονία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης