Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – Κεφαλογιάννης: Ο Τσίπρας πρέπει να ζητήσει μόνος του εκλογές

Για ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτήρισε την διαδικασία ως πρωτόγνωρη και πολύπλοκη. Για τις ευρωεκλογές, στις οποίες, όπως είπε, και από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία είχε δοθεί χαρακτήρας δημοψηφίσματος, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά ξεκάθαρα, είναι ο μεγάλος νικητής και αυτό θα γίνει πιο κατανοητό με τα αποτελέσματα, παρά του ότι όλα τα exit poll έχουν αποτυπώσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι πρώτη πολιτική δύναμη μέσα από μία εκλογική διαδικασία, προς την πορεία της οποίας τα θέματα που τέθηκαν δεν ήταν τόσο για την Ευρώπη όσο για ζητήματα που αφορούν την κεντρική πολιτική σκηνή, την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, από τις σημερινές εκλογές βγαίνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας σοβαρό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, ξεκάθαρη νίκη, και επίσης επισήμανε πως στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, τα ποσοστά των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας θα είναι υψηλότερα από αυτά των σημερινών εκλογών. Αυτό θα συμβεί, ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, δεδομένου ότι οι πολίτες επιλέγουν εκ νέου το δικομματισμό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χαρακτήρισε τον νόμο Κλεισθένη ατελή, προβληματικό, στον οποίο θα υπάρξουν αλλαγές και παρεμβάσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα, όμως, υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, το πλαίσιο του Κλεισθένη ορίζει πως θα πρέπει να αναδειχθεί η ικανότητα των αυτοδιοικητικών να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι αυτό που σίγουρα πρέπει να συμβεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός να ζητήσει από μόνος του εκλογές, επαναλαμβάνοντας την απόφασή του στις εκλογές του 2014, όταν η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν μικρότερη από σήμερα, να αιτηθεί τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Αναμένεται και άλλη πτώση στην τιμή της βενζίνης – Για Τσίπρα: Να απαντάτε σε αυτούς που έκλεισαν τις τράπεζες
Νέος γύρος αγροτικών επιδοτήσεων το φθινόπωρο - Τα προβλήματα δεν κάνουν διακοπές και οφείλουμε να συνεχίσουμε την αντιπαράθεση μαζί τους, είπε στους υπουργούς του
υπουργικό συμβούλιο 20
«Κολλημένο» στα χαμηλά το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις: Ανοίγει η συζήτηση για μεταγραφές με Τζάκρη, Κασιμάτη και Αποστολάκη
Και όλα αυτά, ενώ πυκνώνουν οι συζητήσεις και στο …μεταγραφικό επίπεδο - Την όλη κουβέντα πυροδότησε εκ νέου η παραίτηση της Θοδώρας Τζάκρη από το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
Κασσελάκης για αποχώρηση Τζάκρη: Ο κόσμος αισθάνεται αποστροφή για τις ποδοσφαιρικές μεταγραφές γυρολόγων – Πάνω από το πτώμα μου συνεργασία με τον Τσίπρα
«Το να γίνουν οι Δημοκράτες συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ ή να μπουν κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα που μιλά για πατριωτικούς φόρους και τέτοιες ανοησίες, δεν αποτελεί στρατηγική μας»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 6