Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – Κόκκαλης: Να συμβάλλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη

Ο Πέτρος Κόκκαλης είναι και επίσημα υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ευρωψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ».

Ο κ. Κόκκαλης στην δήλωσή του μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψήφιότητάς του, αναφέρθηκε στην πολιτική κίνηση “ΚΟΣΜΟΣ” που εκπροσωπεί και έκανε λόγο για αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής: Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων, την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και την ύπαρξη ακραίων ανισοτήτων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση. Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ».

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι μία πολιτική κίνηση που εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της αλληλεγγύης, της καινοτομίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με στόχο τη συλλογική ευημερία, ο ΚΟΣΜΟΣ συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς μια νέα κατεύθυνση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη.

Είναι η πρώτη κίνηση πολιτών, η οποία έχει ευθυγραμμίσει την πολιτική της δράση με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, οι οποίοι υπεγράφησαν από 193 χώρες το Σεπτέμβριο του 2015.Για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων και με ορίζοντα το 2030, οφείλουμε να έχουμε μετρήσιμες πολιτικές και να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μαζί με πολλούς άλλους και άλλες, πάνω από δέκα χρόνια, αγωνιζόμαστε για την προώθηση αυτών των αρχών μας. Τώρα έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης. Προσερχόμαστε, λοιπόν, στην πλατιά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί αυτό το ψηφοδέλτιο, με σκοπό να συμβάλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά και στην ηχηρή ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων, ως κεντρική προτεραιότητα, στη λήψη των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Πρόθεσή μου είναι, ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ», να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Ευρώπη να βαδίσει στον δρόμο της αλληλεγγύης, της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ένας κόσμος είμαστε, δεν υπάρχει άλλη Γη. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε τώρα για τον εναλλακτικό μονόδρομο της αειφορίας και της αλληλεγγύης”.

Βιογραφικό

O Πέτρος Κόκκαλης συμμετέχει ενεργά στα κοινά τα τελευταία 25 χρόνια, αναπτύσσοντας πολύπλευρη δράση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο πανεπιστήμιο Hampshire, με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια διοίκηση στο Harvard Kennedy School of Government.

Ως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, αναμόρφωσε τον σύλλογο σε μία εκ των κορυφαίων επαγγελματικών ομάδων στην Ευρώπη (1996-2008) μέσω του εκσυγχρονισμού των υλικών και άυλων υποδομών του. Υπήρξε επίσης ιδρυτικός πρόεδρος της Super League Ελλάδας.

Είναι συνιδρυτής και γραμματέας της βραβευμένης από τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία του Περιβάλλοντος (IUCN) μη κυβερνητικής περιβαλλοντικής Οργάνωσης Γη (2009 – σήμερα), με πλούσιο έργο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση.

Διακεκριμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Πειραιά (2014 – σήμερα), τον οποίο ανέδειξε σε πρωτοπόρο Δήμο προώθησης της επιχειρηματικότητας και στήριξης νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη θαλάσσια οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε το έργο του, βραβεύοντας την πρωτοβουλία του Blue Growth Piraeus στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2018.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε δυναμικά και καθοριστικά στην ανθρωπιστική υποστήριξη υποδοχής του μεγάλου προσφυγικού κύματος κατά τη χρονική περίοδο 2015-2016.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 11
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
240
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9