Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Κυριάκος Μητσοτάκης… χαλαρός για τα παιδιά και την οικογένειά του

Ευρωεκλογές 2019 – Κυριάκος Μητσοτάκης… χαλαρός για τα παιδιά και την οικογένειά του
Φωτογραφία Γραφείο Τύπου ΝΔ

Τι θα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν ο σύντροφος της κόρης του, θα του έλεγε ότι θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε με χιούμορ.

Αν ο σύντροφος της μεγάλης του κόρης, Σοφίας, πήγαινε και του έλεγε ότι ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, τι θα έκανε; «Δεν μας έχει τύχει. Αλλά τι θα κάνω; Θα τον κάθιζα κάτω να του εξηγήσω και να τον πείσω ότι πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Happy Day στον Alpha. “Αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά. Αλίμονο αν σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχει μια αντίδραση. Δεν έχω προκαταλήψεις. Δεν μου έχει τύχει, αλλά θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ“, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για το αν είναι αυστηρός πατέρας κι αν είναι εκείνος ο αυστηρός ή η σύζυγός του, Μαρέβα. Είπε πως πρέπει οι γονείς να έχουν κοινή στάση, αλλά δεν… έκρυψε πως έχει φάει «πολλή γκρίνια» γι’ αυτό. “Όταν πρέπει να είσαι αυστηρός με το παιδί, πρέπει να είναι και οι δυο αυστηροί. Προσπαθώ στα σημαντικά να είμαι εναρμονισμένος με τη Μαρέβα“.

Η ενασχόληση με την πολιτική πρέπει να είναι οικογενειακή απόφαση – Ειδικά τώρα πριν από τις εκλογές, δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι η κόρη του Δάφνη μιλάει δυνατά και του θυμίζει τη μητέρα του, Μαρίκα, ενώ ο γιος του Κωνσταντίνος έχει το χιούμορ του παππού του, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σήμερα, 21 Μαΐου, ο πατέρας του θα ζούσε. “Θα πάω στη Γλυφάδα, στον ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου όπου παντρεύτηκαν οι γονείς μου και θα ανάψω ένα κερί, όπως θα έκανε ο καθένας“, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οι στιγμές με τη Μαρέβα

Αν και παραδέχτηκε ότι λόγω εκλογών δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την οικογένειά του, το γεγονός πως η σύζυγός του μπορεί να τον ακολουθεί στις συγκεντρώσεις, τον χαροποιεί γιατί “είναι μια ωραία παρέα και είναι ευκαιρία να ξεκλέψουμε λίγες ιδιωτικές στιγμές. Προσπαθώ, όταν είμαστε μαζί, τώρα ας πούμε στα Χανιά, “κλέψαμε” μια ωρίτσα να πάμε να φάμε οι δυο μας σε ένα πολύ ωραίο παραλιακό ταβερνάκι. Είναι στιγμές ηρεμίας που χρειάζονται“.

Θα αλλάξει την επόμενη μέρα – Είμαι απολύτως αποφασισμένος να επιβάλω τον αντικαπνιστικό νόμο

Μίλησε ξανά για το διάστημα που ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του Μαρέβα. “Δεν πιστεύω ότι αν το γυαλί ραγίσει, δεν ξανακολλάει. Περάσαμε μια μεγάλη οικογενειακή δυσκολία. Είμαστε καλύτερα, πιο ώριμοι και οι δυο, δεχτήκαμε τα σφάλματά μας, αλλάξαμε πράγματα που δεν άρεσαν ο ένας στον άλλο. Η συμβουλή μου, αν μπορώ να δώσω, είναι ότι οι οικογένειες όσο γίνεται πρέπει να μένουν ενωμένες. Όχι μόνο γιατί είναι καλό για τα παιδιά“.

Είναι ένας πάρα πολύ καλός άνθρωπος, πολύ τρυφερός, νοιάζεται πολύ για τους ανθρώπους και πολλές φορές γίνεται κομμάτια για να βοηθήσει και ταλαιπωρείται, προσπαθεί να κρατήσει πολλά καρπούζια κάτω από τη μια μασχάλη” είπε αναφερόμενος στη σύζυγό του. Παραδέχτηκε ότι “δεν είμαστε μια συνηθισμένη οικογένεια λόγω της δουλειάς μου, αλλά είμαστε μια κανονική οικογένεια. Δυο φορές την εβδομάδα, βρέξει χιονίσει, θα φάμε μαζί, αυτοί που είμαστε στο σπίτι. Μια φορά στις 15 προσπαθώ να ξεκλέβω ένα βράδυ με τη Μαρέβα να βγαίνουμε οι δυο μας. Μπορεί να πάμε για ποδήλατο, να τρέξουμε, να περπατήσουμε μαζί“.

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου ΝΔ

Η μικρή του κόρη, η Δάφνη, είναι εκείνη που του λείπει και της λείπει περισσότερο. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά του, η Σοφία και ο Κωνσταντίνος, έχουν φύγει από το σπίτι και σπουδάζουν. “Έχω καταπληκτική σχέση με τα παιδιά μου“, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μικρή του κόρη, είπε, έχει πολιτική άποψη και του λέει τη γνώμη της.

Δήλωσε υπερήφανος για την επιχείρηση που έχει η σύζυγός του, Μαρέβα, λέγοντας πως είναι κάτι που “ονειρεύτηκε και ξεκίνησε από το μηδέν“. Παραδέχτηκε ότι έχει λόγο στην εμφάνισή του, του λέει “τί έχεις βάλει” και πάντα είναι εκείνη που του αγοράζει τις γραβάτες που φοράει. “Εγώ δεν αγοράζω γραβάτες“, είπε.

Μαζί της πηγαίνει στη λαϊκή και το σούπερ μάρκετ, αλλά δουλειές στο σπίτι δεν κάνει. “Αναγνωρίζω ότι οι δουλειές στο σπίτι είναι υπόθεση της νοικοκυράς“, είπε.

Αποκάλυψε επίσης ότι βλέπει Casa de Papel και χθες το βράδυ επιστρέφοντας από την προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα “είδα 1,5 επεισόδιο στο κινητό μου”.

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου ΝΔ

Εκλογές και πρόγραμμα

Φυσικά από τη συζήτηση με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή δεν έλειψαν και οι αναφορές και στην πολιτική. “Πάντα πριν από τις εκλογές υπήρχαν παροχές, αλλά όχι πέντε μέρες πριν” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτιθέμενος για άλλη μια φορά στην κυβέρνηση για τη “13 σύνταξη”.

Η ειλικρίνεια είναι κάτι που κρίνεται. Θα μπορούσα να έρθω με μια μεγάλη λίστα. Έχω πει πολλά όχι. Είμαι 15 χρόνια στην πολιτική και κανείς δεν με έχει κατηγορήσει ότι έχω πει ψέματα“, σημείωσε.

Εγώ δεν θα πω ποτέ ότι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να μην κερδίσω τις εκλογές (σ.σ. αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα). Οι εκλογές είναι εκλογές“, είπε αλλά σημείωσε ότι η χώρα δεν πρέπει να οδηγηθεί σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ζήτησε ξανά “καθαρή εντολή” στις ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής. «Είμαι σίγουρος για τη νίκη, αλλά σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού», τόνισε.

Φωτογραφία Γραφείο Τύπου ΝΔ

Το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, είπε, πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές εξελίξεις. Η ΝΔ είναι ενωμένη, συσπειρωμένη και ανανεωμένη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απαντώντας σε ερώτημα αν θα υπάρξει ζήτημα ηγεσίας, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ξεκάθαρος: «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» . Σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση μετά τις κάλπες «θα κάνουμε ταμείο», ενώ συμπλήρωσε: «δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η έμφαση που δίνουμε είναι στο οικογενειακό εισόδημα, δεν είναι μόνο ο μισθός“, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρώτο νομοσχέδιο της ΝΔ, αν και όταν εκλεγεί κυβέρνηση θα είναι το νομοσχέδιο που θα αφορά στην οργάνωση του κράτους, αμέσως μετά η φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση φορολογικών συντελεστών και κίνητρα για επενδύσεις και στη συνέχεια το νομοσχέδιο για την Παιδεία. “Το άσυλο θα καταργηθεί” επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε τη συνέντευξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις