Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι θα είναι οι οκτώ… τελευταίοι για την ευρωλίστα της ΝΔ

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι θα είναι οι οκτώ… τελευταίοι για την ευρωλίστα της ΝΔ
Μπάμπης Παπαδημητρίου (Facebook)

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιό του, ωστόσο η ΝΔ είναι ήδη μπροστά, αφού απομένουν μόλις οκτώ ονόματα για να κλείσει οριστικά η λίστα των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Τα ονόματα αυτά δεν πρόκειται ν’ ανακοινωθούν νωρίτερα από τα τέλη Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου από τη ΝΔ κι αυτό διότι στην οδό Πειραιώς θέλουν να δώσουν πανηγυρικό τόνο στις υποψηφιότητες αυτές κι ήδη μιλούν για “εκπλήξεις”.

Σίγουρα πάντως μία από αυτές δεν θα είναι ο Σάκης Ρουβάς, καθώς από τη ΝΔ διέψευσαν τα σχετικά σενάρια και δημοσιεύματα. Όμως, δεν αποκλείεται τελικώς να είναι ο Γιώργος Αυτιάς, του οποίου την υποψηφιότητα είχε διαψεύσει πριν από μερικές εβδομάδες η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

Κατά πληροφορίες, αν και ο αρχικός σχεδιασμός που δεν τον περιλαμβάνει στη “γαλάζια” ευρωλίστα δεν έχει αλλάξει, ενώ ταυτόχρονα και οι εσωκομματικές αντιδράσεις για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου, λόγω της δημοφιλίας του, παραμένουν έντονες, ο ίδιος φέρεται να πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση (σ.σ.: τη Δευτέρα (11.3.2019) έδωσε το παρών σε εκδήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ, Γιώργου Πατούλη).

Την ίδια στιγμή, λέγεται πως το όνομά του συμπεριλαμβάνεται σε μετρήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα για λογαριασμό του επιτελείου της οδού Πειραιώς, ενώ όσοι υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του λένε πως μπορεί να βοηθήσει στη διείσδυση της ΝΔ στα λαϊκά στρώματα.

Κατά τα λοιπά, άλλα τρία ονόματα δημοσιογράφων που έχουν συζητηθεί για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι αυτά του Μπάμπη Παπαδημητρίου, της Ελένης Βαρβιτσιώτη και της Βίκυς Φλέσσα, ενώ παραμένει πιθανό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη.

Συζητήσεις λέγεται πως έχουν γίνει – με άγνωστο αποτέλεσμα – και με τον καθηγητή Γιώργο Παγουλάτο, ενώ δύο ακόμη ονόματα που ακούγονται στους διαδρόμους της οδού Πειραιώς είναι αυτά του οικονομολόγου Δημήτρη Τσαγκάρη και του γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Γιάννη Σμυρλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις