Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Ψέμα και Τσίπρας… το ίδιο και το αυτό για τη ΝΔ

Ευρωεκλογές 2019: Ψέμα και Τσίπρας… το ίδιο και το αυτό για τη ΝΔ

Μάχη απέναντι στο λαϊκισμό και το ψέμα. Αυτό είναι το διακύβευμα στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η μάχη αυτή, όμως – άρα και το εκλογικό διακύβευμα – έχουν προεκτάσεις και στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί προεκλογικά -στις ευρωεκλογές αρχικά- η ΝΔ: ταυτίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα με το λαϊκισμό και το ψέμα, αφού ούτως ή άλλως η προεκλογική αναμέτρηση θα έχει προσωπικά χαρακτηριστικά.

«Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, οι πολίτες της Ελλάδας, αλλά και οι πολίτες της Ευρώπης θ’ αφήσουν πίσω τους το ψέμα και το λαϊκισμό. Θα ψηφίσουν για μια νέα Ευρώπη που θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες δουλειές στους νέους συμπολίτες μας, αλλά και ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίου πολίτες». Αυτή ήταν η ακριβής δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Και πάλι, οι δύο αυτοί στόχοι – εργασία και ασφάλεια –αποτελούν κομβικά σημεία στο πρόγραμμα της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές, αποδεικνύοντας ότι οι ευρωεκλογές αποτελούν για την αξιωματική αντιπολίτευση αναμέτρηση αντίστοιχης σημασίας με αυτή των εθνικών εκλογών – εάν πράγματι οι δύο αναμετρήσεις δεν συμπέσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, εξάλλου, πως στη μάχη των ευρωεκλογών το κόμμα του «θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή και μπορώ να εγγυηθώ απόλυτα ότι την επόμενη μέρα η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη θα μετράει και η Ελλάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτά που πραγματικά της αξίζουν». Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα στις πρόσφατες επισκέψεις του στην Ελλάδα ο Μάνφρεντ Βέμπερ, το ΕΛΚ παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στηρίζει την προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει ως εκφραστή του λαϊκισμού.

Εμμέσως απάντησε, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για μία ακόμη φορά στην κριτική που δέχεται ο ίδιος και η ΝΔ για ακροδεξιές αντιλήψεις και συμπόρευση με τον Βίκτορ Όρμπαν. Με αφορμή λοιπόν την απόφαση του ΕΛΚ για αναστολή της συμμετοχής του κόμματος του κ. Όρμπαν στην ευρωομάδα του, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι ο ίδιος ζήτησε από την ηγεσία του ΕΛΚ να λάβει μέτρα και να επιβάλλει κυρώσεις στο κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση που ελήφθη, η οποία δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους επιχειρούν να ταυτίσουν τη ΝΔ με ακραίες φωνές και φωνές λαϊκισμού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις