Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Στην κόντρα το Μαξίμου για την “τροπολογία Κουντουρά” με… Αντώνη Σαμαρά!

ευρωεκλογές
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Με φόντο τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι και απαντά στην Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για υποκρισία λόγω… Αντώνη Σαμαρά!

Ως ένα ακόμα… σόου της ΝΔ χαρακτηρίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης την κίνηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώσουν ότι θα παραιτηθούν από το αξίωμά τους για να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Στην… κόντρα το Μαξίμου για την “τροπολογία Κουντουρά” και τις ευρωεκλογές

Πέρα από την δημιουργία εντυπώσεων – λένε οι ίδιοι άνθρωποι- η κίνηση του Βαγγέλη Μειμαράκη και της Μισέλ Ασημακοπούλου δεν δείχνει τίποτε άλλο από κακόγουστη παράσταση η οποία διαδραματίζεται ενώ έχει ψηφιστεί η νέα νομοθετική ρύθμιση.

Ακόμα επισημαίνουν ότι και οι δυο προχώρησαν εκ του ασφαλούς στην κίνηση αυτή ξέροντας ότι ο μεν Βαγγέλης Μειμαράκης θα εκλεγεί σίγουρα ενώ η Μισέλ Ασημακοπούλου θα βρίσκεται στην γραμμή των ευρωβουλευτών που θα πριμοδοτήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς στην Πειραιώς της αναγνωρίζουν την συμβολή της στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη.

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ακόμα ότι το υπουργείο Εσωτερικών έφερε την νέα ρύθμιση μετά από συνεννόηση με όλα τα κόμματα, χωρίς κανέναν αιφνιδιασμό.

Ως προς την ουσία του θέματος οι πληροφορίες λένε ότι ο αρμόδιος υπουργός προχώρησε σε μία νομοθετική ρύθμιση που αφορά όλα τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να εξορθολογήσει το σύστημα του ασυμβίβαστου καθώς αυτό έχριζε διορθωτικών κινήσεων εξαιτίας των χειρισμών της ΝΔ.

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι αυτοί που σήμερα κουνάνε το χέρι στην κυβέρνηση και μιλούν για μικροκομματικές σκοπιμότητες ξεχνούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε τον νόμο για να αποφύγει τις εσωκομματικές εντάσεις το 2014 παραμονές των ευρωεκλογών, θέση που έχει ήδη εκφράσει και ο Σπύρος Δανέλλης.

«Αυτοί που σήμερα φωνάζουν μόνο και μόνο γιατί βλέπουν ότι η κυβέρνηση δεν πέφτει ξεχνούν ότι ο Αντ. Σαμαράς κινούμενος στα όρια της εκτροπής άλλαξε το σύνολο του εκλογικού συστήματος των Ευρωεκλογών και αντικατέστησε την λίστα με τον σταυρό προτίμησης, απλά και μόνο επειδή τότε βόλευε τη ΝΔ» επισημαίνουν στελέχη του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις