Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις της ίδιας συντήρησης, λέει ο Γ. Παπανδρέου

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την Πάτρα την ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής και την ανάδειξή του σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επαφές με πολίτες, φορείς και επιχειρηματίες στη Βιομηχανική Ζώνη της Πάτρας είχε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό σχέδιο μακράς πνοής, που θα τη βγάλει οριστικά από την κρίση και θα οδηγήσει σε μια βιώσιμη επόμενη ημέρα, με βιώσιμες θέσεις εργασίας. Ένα σχέδιο για μια σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία, με λειτουργικούς και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, σημείωσε ότι: «Ακόμη και σήμερα βλέπουμε συμπεριφορές και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα να συνοδεύουν μια απαράδεκτη και καταστροφική πόλωση, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκρύψουν πως και οι δύο είναι όψεις της ίδιας συντήρησης», υπογράμμισε ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο κ. Τσίπρας, πλειοδοτεί με τον κορβανά που μαζεύτηκε από τη θηριώδη φοροεπιδρομή που μάτωσε τα νοικοκυριά, στέρησε πόρους από την οικονομία και την ανάπτυξη και τελικά στέρησε τις θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται ο πολίτης σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης καταργεί φόρους, χωρίς να μας λέει από ποια αναπτυξιακή προσπάθεια θα προέλθουν τα χρήματα ενώ «εγγυάται αύξηση μισθών» στον ιδιωτικό τομέα με την τσέπη του επιχειρηματία! Κανείς τους δεν μας λέει, πως θα δημιουργηθεί νέο εθνικό εισόδημα με νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας και νέους πόρους για να στηριχτούν αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Υποστήριξε ότι υπάρχει διέξοδος και προοπτική για τη χώρα. «Χρειάζεται σχέδιο, διαφάνεια, αξιοκρατία. Η Ελλάδα μπορεί, τώρα που είναι εκτός στενού προγράμματος, να προχωρήσει σε εκείνες τις αλλαγές που θα διορθώσουν τις αιτίες της κρίσης και όχι τα συμπτώματα. Ο κύκλος του ψέματος έχει κλείσει – δεν έχει μείνει ψέμα που δεν έχει ειπωθεί. Ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και μπορεί να εμπιστευτεί ξανά την παράταξη της εθνικής συμφιλίωσης, της προόδου και της κοινωνικής κινητικότητας. Αυτές είναι οι αξίες μας», είπε ο κ. Παπανδρέου ζητώντας την ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, την ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής και η ανάδειξή του σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μια αλλαγή πορείας, σε μια βιώσιμη και ελπιδοφόρα προοπτική για τους πολίτες και τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
54
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου