Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Θεοδωράκης: Μαυρίστε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μαυρίσετε την ψυχή σας ψηφίζοντας Δεξιά

Ευρωεκλογές 2019 – Θεοδωράκης: Μαυρίστε τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μαυρίσετε την ψυχή σας ψηφίζοντας Δεξιά
photo intime

“Ο κόσμος δείχνει ότι θέλει το Ποτάμι. Το συμπαθεί. Το παραδέχεται. Ο θετικός λόγος, το ζεστό χέρι να γίνει και ψήφος”, ζήτησε από τους πολίτες ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με την Σία Κοσιώνη.

Ο κ. Θεοδωράκης μάλιστα του προέτρεψε να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση ψηφίζοντας μία σύγχρονη, ψύχραιμη, σοβαρή και χωρίς υστερίες φωνή όπως το Ποτάμι, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Αυτοί που σκέφτονται να μαυρίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να μαυρίσουν την ψυχή τους ψηφίζοντας τη Δεξιά”.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως “είμαστε παρόντες, όπως ήμασταν παρόντες αυτά τα χρόνια και διορθώναμε πράγματα που θεωρούσαμε σημαντικά” και επανέλαβε την πεποίθηση του πως το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη των εκλογών της 26ης Μαΐου. Συμπλήρωσε δε πως όποια λάθη έγιναν, ήταν επειδή “το Ποτάμι είναι ένα κόμμα χειροποίητο χωρίς κάποιο παλιό manual, αλλά με απόλυτη σταθερότητα ως προς τις απόψεις του” και εκτίμησε πως ακριβώς λόγω της έλλειψης ιστορικότητας και κομματικού στρατού “οι ψήφοι μας έρχονται την τελευταία στιγμή”.

Ερωτηθείς για το ιδεολογικό στίγμα του Ποταμιού, ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι εκπροσωπεί κάτι πολύ σύγχρονο στην Ευρώπη, που δεν πιστεύει ότι τα πράγματα ορίζονται με αριστερούς και δεξιούς κανόνες. “Είναι δεξιός ή αριστερός ο Μακρόν;” αναρωτήθηκε με νόημα. Στο ερώτημα αν το Ποτάμι φλέρταρε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ, θύμισε πως το 2015 τόσο εκείνος, όσο και ο τότε Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσπάθησαν να μην πάει η χώρα στη δραχμή, κάτι που ερμηνεύτηκε, λάθος, ως φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως “ήταν ένα συνεχές φλερτ με την Ευρώπη και μόνο”. Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, υπενθύμισε την απόφαση του πρόσφατου Συνεδρίου του Κινήματος “υπέρ μιας φιλελεύθερης, προοδευτικής, ευρωπαϊκής διακυβέρνησης”.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι ψήφισε Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε χαρακτηριστικά πως στόχος είναι “να πείσουμε τον λαό του Ολυμπιακού να ψηφίσει το Ποτάμι”.

Τέλος, ερωτηθείς για τις πρόσφατες παροχές της κυβέρνησης ανέφερε πως το Ποτάμι ήταν το μοναδικό κόμμα που αντιτάχθηκε στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει ότι οι απολύσεις είναι στην κρίση του δικαστή καθώς – όπως είπε – “αυτό τελικά εμποδίζει τις προσλήψεις”, αλλά και στις πρόωρες συντάξεις χηρείας τονίζοντας πως είναι λογικό τα ανήλικα παιδιά να παίρνουν τη σύνταξη του πατέρα τους, αλλά “μία γυναίκα 40 ετών δεν είναι λογικό να παίρνει για τα επόμενα 40 χρόνια της ζωής της μία σύνταξη” και καταλήγοντας ξεκαθάρισε πως τα φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα στους νέους δεν είναι παροχή, αλλά υποχρέωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις