Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Υποψήφιοι και πάλι με το Ποτάμι Γραμματικάκης και Κύρκος

Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, θα είναι και πάλι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε πως από το ψηφοδέλτιο για τις πιό κρίσιμες ευρωεκλογές, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Γ. Γραμματικάκης και ο Μ. Κύρκος, πρόσωπα που επί πέντε χρόνια έδωσαν όλες τις σημαντικές μάχες στο Eυρωκοινοβούλιο, πολλές από τις οποίες κέρδισαν. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι στην Ευρωβουλή κατάφερε να έχει ένα ξεκάθαρο λόγο και να συνεργασθεί με σοσιαλιστές, φιλελεύθερους, πράσινους, αναδεικνύοντας κάθε φορά τα σημαντικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι δύο ευρωβουλευτές αναγγέλλοντας την υποψηφιότητά τους ανάρτησαν από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται σχετικά βίντεο.

Ο κ. Γραμματικάκης αναφέρεται στις μάχες που έδωσε στις επιτροπές πολιτισμού, παιδείας και περιβάλλοντος, μάχες όπως αναφέρει «χωρίς παρωπίδες και λαϊκισμούς».

Σχετικά με την απόφαση του να συστρατευθεί ξανά με το Ποτάμι και σ’ αυτές τις ευρωεκλογές αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφασή μου είναι και μια ευδιάκριτη απάντηση στην έκπτωση των πολιτικών αξιών που εκφράστηκε, την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο, με λογής μετακινήσεις ή ηχηρές πολιτικές ασυνέπειες. Αποτελεί χρέος όλων μας να επιμείνουμε ότι μια ηθική στάση πρέπει να διέπει και την πολιτική ζωή».

https://twitter.com/ToPotami/status/1116643954546675713

Από την πλευρά του, ο Μίλτος Κύρκος αφού τονίζει ότι «στο ευρωκοινοβούλιο δουλέψαμε με ένα καινούριο τρόπο, τον τρόπο του Ποταμιού» αναφέρεται στην συνεργασία «με μεγάλες, διαφορετικές ομάδες» για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, τις μεταφορές, τα κοινωνικά θέματα, τη στήριξη της Ελλάδας του μνημονίου – «του αχρείαστου τρίτου μνημονίου» όπως επισημαίνει.

Ο κ. Κύρκος τονίζει ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές θα είναι πιο δύσκολη, «οι δυνάμεις της ακροδεξιάς αλλά κυρίως του δεξιού λαϊκισμού θα ανέβουν», και γι’ αυτό χρειάζεται οι δυνάμεις που προσβλέπουν σε μια περισσότερη Ευρώπη να είναι πιο ισχυρές.

https://twitter.com/ToPotami/status/1116679487712911361

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Οι τιμές της βενζίνης και του ντίζελ έχουν ήδη υποχωρήσει, παρακολουθούμε στενά την αγορά»
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελληνικής συμμετοχής σε διεθνή αποστολή για τα Στενά του Ορμούζ και αποκάλυψε προχωρημένες συζητήσεις με την Ουκρανία για drones
Κυριάκος Μητσοτάκης 85