Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019: Υποψήφιοι και πάλι με το Ποτάμι Γραμματικάκης και Κύρκος

Γραμματικάκης - Κύρκος

Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, θα είναι και πάλι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε πως από το ψηφοδέλτιο για τις πιό κρίσιμες ευρωεκλογές, δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Γ. Γραμματικάκης και ο Μ. Κύρκος, πρόσωπα που επί πέντε χρόνια έδωσαν όλες τις σημαντικές μάχες στο Eυρωκοινοβούλιο, πολλές από τις οποίες κέρδισαν. Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι στην Ευρωβουλή κατάφερε να έχει ένα ξεκάθαρο λόγο και να συνεργασθεί με σοσιαλιστές, φιλελεύθερους, πράσινους, αναδεικνύοντας κάθε φορά τα σημαντικά για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι δύο ευρωβουλευτές αναγγέλλοντας την υποψηφιότητά τους ανάρτησαν από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται σχετικά βίντεο.

Ο κ. Γραμματικάκης αναφέρεται στις μάχες που έδωσε στις επιτροπές πολιτισμού, παιδείας και περιβάλλοντος, μάχες όπως αναφέρει «χωρίς παρωπίδες και λαϊκισμούς».

Σχετικά με την απόφαση του να συστρατευθεί ξανά με το Ποτάμι και σ’ αυτές τις ευρωεκλογές αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η απόφασή μου είναι και μια ευδιάκριτη απάντηση στην έκπτωση των πολιτικών αξιών που εκφράστηκε, την τελευταία ιδιαίτερα περίοδο, με λογής μετακινήσεις ή ηχηρές πολιτικές ασυνέπειες. Αποτελεί χρέος όλων μας να επιμείνουμε ότι μια ηθική στάση πρέπει να διέπει και την πολιτική ζωή».

https://twitter.com/ToPotami/status/1116643954546675713

Από την πλευρά του, ο Μίλτος Κύρκος αφού τονίζει ότι «στο ευρωκοινοβούλιο δουλέψαμε με ένα καινούριο τρόπο, τον τρόπο του Ποταμιού» αναφέρεται στην συνεργασία «με μεγάλες, διαφορετικές ομάδες» για την αντιμετώπιση θεμάτων όπως το μεταναστευτικό, το προσφυγικό, τις μεταφορές, τα κοινωνικά θέματα, τη στήριξη της Ελλάδας του μνημονίου – «του αχρείαστου τρίτου μνημονίου» όπως επισημαίνει.

Ο κ. Κύρκος τονίζει ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές θα είναι πιο δύσκολη, «οι δυνάμεις της ακροδεξιάς αλλά κυρίως του δεξιού λαϊκισμού θα ανέβουν», και γι’ αυτό χρειάζεται οι δυνάμεις που προσβλέπουν σε μια περισσότερη Ευρώπη να είναι πιο ισχυρές.

https://twitter.com/ToPotami/status/1116679487712911361

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις