Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2024 -Ανδρέας Δρυμιώτης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί 30%»

Ευρωεκλογές 2024 -Ανδρέας Δρυμιώτης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί 30%»

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα κόμματα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές 2024 οι οποίες στην Ελλάδα θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου.

Οι πολίτες της ΕΕ καλούνται να εκλέξουν τους 720 βουλευτές που θα συνθέσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το 2029. 

Ο έμπειρος εκλογικός αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, στις εκτιμήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο LIVE NEWS, προέβλεψε πως πρώτο κόμμα στις εκλογές θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία. Για το ποσοστό της εκτίμησε πως «θα είναι καλύτερο από το 2019» (είχε πάρει 33,1%). 

Για τη μάχη της δεύτερης θέσης ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος καθαρά» τονίζοντας «δεν ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ».

«Δε μπορώ να καταλάβω τις παλινωδίες του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί να μιμηθεί το ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ της απομίμησης και του γνήσιου νομίζω ο κόσμος προτιμά το γνήσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι δηλώσεις Κασσελάκη για πρωτιά στις ευρωεκλογές είναι όνειρα θερινής νυκτός», σημείωσε ερωτηθείς για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή συνέντευξή του στο LIVE NEWS.

«Με τα δεδομένα που έχω και παρατηρώ σήμερα πιστεύω ότι είναι απολύτως εφικτό να είμαστε πρώτοι. Αν δεν είμαστε, θα είμαστε στις βουλευτικές. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», τόνισε ο κ. Κασσελάκης στην εκπομπή.

Ο κ. Δρυμιώτης, δεν απέκλεισε σε επίπεδο ποσοστού για τον ΣΥΡΙΖΑ 17 με 18% και για το ΠΑΣΟΚ 12 με 13%. ΚΚΕ και Ελληνική Λύση αθροιστικά θα πάρουν κοντά στο 20% είπε και δεν απέκλεισε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να περάσει το κόμμα του Περισσού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις