Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 – Άρειος Πάγος: Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών ο Κασιδιάρης

Ξεκάθαρη διασύνδεση του Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα των Σπαρτιατών «είδε» το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και με αυτό το δεδομένο οι δικαστές «έκοψαν» τη συμμετοχή του στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν στην απόφαση τους πως πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών είναι ο καταδικασμένος-σε πρώτο βαθμό- διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Οι δικαστές επικαλούνται επίσης και το γεγονός της άσκησης ποινικής δίωξης κατά των 11 βουλευτών του για την αξιόποινη πράξη της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογέων κατά συναυτουργία, πράξεις που φέρεται ότι τέλεσαν κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι αρεοπαγίτες αναφέρονται στην απόφαση τους σε όλη την διαδρομή, τη δράση και τις δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και στη συνέχεια στην πορεία του με το κόμμα «Έλληνες» και την στήριξη που παρείχε στους Σπαρτιάτες με δηλώσεις και τοποθετήσεις του ενώ επικαλούνται και όλες τις κλειστές συναντήσεις που διοργάνωσε, «μετείχε μεγάλος αριθμός επιφανών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και σήμερα βουλευτές του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ».

«Οι Σπαρτιάτες υποκαθιστούν την Χρυσή Αυγή»

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου κατέληξε μετά από όλα αυτά πως πως «καταδεικνύεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τουςθεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτικήκατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία.»

Όπως αναφέρουν οι δικαστές «Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα.»

Λόγω αυτού το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να «κόψει» το κόμμα Σπαρτιάτες από τις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004