Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2024: Με στρατηγική εθνικών εκλογών η κυβέρνηση, «ανοίγει» τη θετική ατζέντα

Ευρωεκλογές 2024: Με στρατηγική εθνικών εκλογών η κυβέρνηση, «ανοίγει» τη θετική ατζέντα

Προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις και κυρίως στα θέματα της καθημερινότητας, με έμφαση στην ακρίβεια και την ασφάλεια των πολιτών. Αυτή είναι η επιλογή της ΝΔ, με την οποία αναμένεται να πορευτεί προς τις Ευρωεκλογές, ως απάντηση στο κλίμα τοξικότητας και πόλωσης των ημερών.

Η επιλογή της θετικής ατζέντας και τα ξεκάθαρα διλήμματα για τι διακυβεύεται στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές, εκτιμούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο της ΝΔ ότι, όπως και στις εθνικές εκλογές, θα έχει απήχηση στους πολίτες.

Ο Κ. Μητσοτάκης για Στ. Κασσελάκη και Κ. Βελόπουλο

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η αντιπολίτευση θα κρατήσει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας θέματα που αγγίζουν τους πολίτες… “δίνοντας τα ρέστα της”.

Η φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (Ant1) ότι ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Βελόπουλος του θυμίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, είναι χαρακτηριστική της εκτίμησης που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα για την προεκλογική στρατηγική της αντιπολίτευσης.

Π. Μαρινάκης: “Τα κοινά τους σημεία”

Στην ερώτηση, τι κοινό βρίσκει ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα στους προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι… τα σημεία είναι δύο: “Το ένα είναι η διάδοση θεωριών συνωμοσίας. Γνωστές οι περιπτώσεις. Και, μάλιστα, εδώ υπάρχει πολλές φορές και ταύτιση στον τρόπο αναμετάδοσής τους, αλλά και στον τρόπο επεξήγησής τους. Πράγματα, δηλαδή τα οποία ουδέποτε, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε κανένας αξιόπιστος έχει επιβεβαιώσει. Και αυτοί τα διακινούν ως δεδομένα” δήλωσε ο κ. Μαρινάκης.

“Και το δεύτερο” πρόσθεσε, “είναι οι ανέξοδες υποσχέσεις σε επίπεδο οικονομίας. Δηλαδή, ο μεν ο κ. Κασσελάκης είπε, για παράδειγμα, για μηδενισμό Φ.Π.Α. σε κάποια είδη πρώτης ανάγκης… Ένα μέτρο που έχει δημοσιονομικό κόστος μόνο για ένα χρόνο 2,3 δις ευρώ. Εντάξει, ο καθένας μπορεί να βγαίνει και να λέει ό,τι θέλει, αλλά αν δεν πεις από πού θα τα πάρεις αυτά τα λεφτά, τότε, ουσιαστικά, αυτό που είπες, είναι μία ανέξοδη υπόσχεση. Ο κ. Βελόπουλος, νομίζω, έχει πάει τις συντάξεις 3.000 – 4.000 ευρώ”.

Η απάντηση του Μαξίμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο “στόχαστρο” του Μαξίμου είναι πρωτίστως ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεδομένου ότι στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται να επανέρχεται στη δεύτερη θέση, η Ν.Δ. έχει λάβει… “θέση μάχης”. Η απάντηση της Πειραιώς σε κάθε “επίθεση” από την Κουμουνδούρου είναι άμεση.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή Live News στο Mega ότι είναι εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, η άρνηση να απαντήσει σε ερωτήσεις σε σχέση με την περιουσιακή του κατάσταση και τις εταιρείες, κι ενώ ακόμη δεν έχει καταθέσει, όπως οφείλει ως πολιτικός αρχηγός, το πόθεν έσχες του, όπως και οι προτάσεις του σε σχέση με τη φορολογία, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Μαξίμου.

“Αρκεί να δει κανείς άλλη μια συνέντευξη του κ. Κασσελάκη για να διαπιστώσει ότι αυξάνεται και η αλαζονεία του και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όταν πιέζεται να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις. Κάθε φορά πάντως που αναφέρεται στα της οικονομίας και στο που θα βρει τα χρήματα για να εφαρμόσει το πρόγραμμα των 40 δις που έχει ανακοινώσει, οι οικονομολόγοι θα πρέπει να απομακρύνονται από τις τηλεοράσεις” ήταν η απάντηση κυβερνητικών πηγών.

“Μετωπική” για τα Τέμπη

“Μετωπική” είναι η σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και για τα Τέμπη. Αφορμή οι δηλώσεις του Στ. Κασσελάκη ότι ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη “άλλαξε στάση στο θέμα του φορτίου της αμαξοστοιχίας” αλλά και οι αιχμές περί μονταζιέρας.

“Ως προς τις νέες του διαστρεβλώσεις γύρω από τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού για τα περί «μονταζιέρας» και «ξυλολίου» στα Τέμπη, παραθέτουμε τις σημερινές απαντήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών” απάντησαν άμεσα πηγές του Μαξίμου.

“Ο πρωθυπουργός δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο. Είπε ότι θεωρεί ότι όλα αυτά είναι αναπόδεικτα και θεωρίες συνωμοσίας. Όμως, οτιδήποτε και να είναι, όπως πολύ σωστά επισήμανε, όλα αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Δεν θα τα αποφασίσει κανένας άλλος, πέραν της Δικαιοσύνης” είχε δηλώσει νωρίτερα ο Π. Μαρινάκης.

“Ως προς το ζήτημα της περιβόητης μονταζιέρας, (ο πρωθυπουργός) επανέλαβε αυτό που έχουμε πει εκατοντάδες φορές, ότι άλλο πράγμα αν υπήρξε κακώς μια διαρροή, άλλο πράγμα αν μια συνομιλία από τις 15 βγήκε αλλοιωμένη, όπως φάνηκε από τις επόμενες ημέρες, άλλο πράγμα αν υπήρχε αλλοίωση στοιχείων με σκοπό την παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Είπε και πάλι ο πρωθυπουργός ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι τέτοιο. Απλά δεν υπήρξε” πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις