Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 – Στέφανος Κασσελάκης: Το κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ και η «ψήφος» σε Μητσοτάκη για πρόεδρο της Κομισιόν

Κάλεσμα προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Ευρωεκλογές έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του, δίνοντας το στίγμα της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

Εκτός από το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ την επομένη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε στην ίδια συνέντευξη θετικός στο ενδεχόμενο να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρόεδρο της Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια που κυκλοφορούν σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την προεδρία της Κομισιόν και αν εν τέλει θα είχε πρόβλημα με το να είναι κεντροδεξιός ο επόμενος πρόεδρος της εφόσον θα είναι Έλληνας απάντησε «να είναι Έλληνας, ναι».

Εξήγησε μάλιστα πως δεν έχει πρόβλημα τόσο με τον άνθρωπο Μητσοτάκη, αν κι εκεί είπε έχει ενστάσεις όσον αφορά την αλαζονεία, αλλά με την πολιτική που εφαρμόζει στο εσωτερικό. Από εκεί και πέρα, σημείωσε, «εύχομαι ο ίδιος προσωπικά να είναι χαρούμενος, η οικογένειά του να είναι υγιής και να πετύχει ό,τι θέλει στη σταδιοδρομία του για το καλό της χώρας».

Το διακύβευμα του προοδευτικού χώρου

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα του προοδευτικού χώρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Καλώ το προοδευτικό κέντρο της χώρας να έρθει στο φυσικό του σπίτι, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο σπίτι».

«Ο κόσμος θέλει αξιοπρέπεια και αν θέλει να το πετύχει αυτό είναι στο χέρια του να χτίσει μία ισχυρή αντιπολίτευση. Είμαστε πολύ κοντά σε ένα ποσοστό που μπορεί να αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξή του.

Σημείωσε ακόμα ότι επιτυχία στις Ευρωεκλογές θα είναι «το να φέρουμε ένα φρέσκο αέρα. Δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο να μπει φρέσκος αέρας στην κυβερνησιμότητα της χώρας».

«Δεν θα αλλάξει όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν θα αλλάξει όνομα το κόμμα, λέγοντας ότι είναι ένας φόρος τιμής σε όσους έχουν αγωνιστεί:

«Η τεράστια τιμή που έχω και η έμπνευση που έχω, είναι ο κόσμος ο οποίος έχει περάσει από εξορίες, από Πολυτεχνείο, έχει φάει ξύλο από τη Δεξιά, ο οποίος είναι μαζί μου, ο οποίος με στηρίζει, αντισυστημικά, “άλλαξέ τα όλα”. Για μένα αυτός ο κόσμος είναι η έμπνευσή μου. Γι’ αυτό το λόγο ποτέ δε θα αλλάξουμε το όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι ένας φόρος τιμής, που αποτίνουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους».

Η 10η Ιουνίου 2024

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε με τους ποιους θα μπορούσε να συνεργαστεί την επομένη των εκλογών.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι «πριν από ένα χρόνο, του κ. Ανδρουλάκη του είχε ξινίσει ο κ. Τσίπρας, δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον κ. Τσίπρα, τώρα του φταίω εγώ. Ας μας πει λοιπόν τι θέλει. Θέλει να είναι πρωθυπουργός της χώρας; Ας το πει ξεκάθαρα. Εάν θέλει να είναι πρωθυπουργός της χώρας, ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές, αν θέλει να μείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, ας μείνει, δικαίωμά του».

Ωστόσο, τόνισε ότι σέβεται πάρα πολύ την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύση Ελευθερίας, καθώς και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, «η οποία έχει εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών πολύ καλά. Και πραγματικά έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και προς τιμήν της, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο κοινοβουλευτικό έργο, μένει ώρες και ώρες και εκείνη και η ομάδα της στη Βουλή μέσα.

Αναφερόμενος στη Νέα Αριστερά, σημείωσε: «Κι όσον αφορά στους πρώην συντρόφους στους οποίους αναφέρεστε, ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει τόσο μίσος από πάρα πολλούς από εκείνους στο πρόσωπό μου. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος από την πρώτη εβδομάδα έκανα στασίδι στα κανάλια να κατηγορώ τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος έκανε λευκή απεργία στο κοινοβουλευτικό έργο αντί να βοηθήσει, να συνεισφέρει στην παραγωγή πολιτικής για το καλό του κόσμου. Τώρα μιλάμε για ανθρώπινες ζωές τις οποίες επηρεάζουμε. Επίσης δε θεωρώ ότι η Αριστερά ξεκινά με κλεμμένες έδρες. Αυτό δε συνάδει με τη φιλοσοφία της Αριστεράς», επισήμανε, καταλήγοντας, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μπρα ντε φερ» αγροτών και κυβέρνησης στην Αθήνα μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αγώνας δρόμου» για να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών
«Οι πραγματικοί δικαιούχοι θα λάβουν τις επιδοτήσεις τους. Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται αποκλειστικά στην υποχρέωση να γίνουν οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι, όπως ζητά με δύο επιστολές της η Ευρωπαϊκή Ένωση»
EUROKINISSI
Σόου της Ζώης Κωνσταντοπούλου με τη βοήθεια του ΑΙ: Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ως πυροσβέστης, αγρότισσα και αρχαία Ελληνίδα
Την ώρα που η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος σε διάφορους τομείς ακριβώς πίσω της μέσα από ένα τεράστιο video wall εμφανίζονταν η ίδια ντυμένη ανάλογα με τον τομέα που αναφερόνταν
Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας
32
Κόντρα ΠΑΣΟΚ – Ιωακείμ Γρυσπολάκη για τα Βορίζια και την οπλοκατοχή στην Κρήτη: «Όταν το θράσος και η εχθροπάθεια δεν έχουν όρια»
«Ο διορισμένος από την Υπουργό Πολιτισμού Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, έκανε μία αποκρουστική ανάρτηση», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική
Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή 8
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
11