Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ευθεία επίθεση Μαξίμου στον Τσίπρα για την «εκτροπή» Πολάκη»

Ευθεία επίθεση Μαξίμου στον Τσίπρα για την «εκτροπή» Πολάκη»

Η εσωκομματική «φουρτούνα» στον ΣΥΡΙΖΑ, στο παρά πέντε της έναρξης, επίσημα, της προεκλογικής περιόδου, είναι αναμφίβολα ένα… «ανέλπιστο δώρο» στη ΝΔ. Οι προγραφές του Παύλου Πολάκη κατά δημοσιογράφων, δικαστών, κρατικών λειτουργών κ.α. ακυρώνει το αφήγημα για «Δικαιοσύνη παντού» που επιχειρεί να χτίσει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, και το οποίο βρίσκεται στην προμετωπίδα της προεκλογικής επικοινωνιακής εκστρατείας της Κουμουνδούρου.

Πολιτικοί αντίπαλοι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προεξοφλούν, δε, ότι η «θύελλα» Παύλου Πολάκη θα «σαρώσει» την επιχειρούμενη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να πείσει το κρίσιμο ακροατήριο του μεσαίου χώρου ότι «το κόμμα του ωρίμασε» και ότι δεν υπάρχουν εντός του φωνές και αντιλήψεις ρεβανσιστικές, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Επιχείρηση – «θανάτωση των αντιπάλων»

Στην Αρχαία Ρώμη με τη λέξη «προγραφή» οριζόταν η «θανάτωση των πολιτικών αντιπάλων χωρίς δίκη, απλώς με την ανάρτηση του καταλόγου των ονομάτων τους στην αγορά», πρακτική, ακόμη πιο επικίνδυνη στην εποχής της τεχνολογίας και των social media, όπως επισημαίνουν όχι μόνο οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αναλυτές.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι πράξεις του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν… «πολιτικό σεισμό»

ΝΔ: «Το άλλο πρόσωπο του Α. Τσίπρα ο Πολάκης»

Για «κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας» μιλά το Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας στο κάδρο και τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλογίζει ότι ο «Πολακισμός» είναι δημιούργημα του και ότι ο Παύλος Πολάκης είναι «το άλλο του πρόσωπο».

Διαγραφή Πολάκη – Παππά ζητά η ΝΔ

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση το Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κρίνεται το… μέλλον του «αψύ» βουλευτή Χανίων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Ν.Δ. ευθύς εξαρχής ζήτησε τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη διαγραφή και την έξοδο από τα ψηφοδέλτια του Νίκου Παππά.

«Η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, που δεν είναι άλλος από τον “Πολακισμό”. Ο “Πολακισμός” είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη» δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το «κατηγορώ» στον Α. Τσίπρα

Στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» προσάπτουν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιμετωπίζει το «κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας» του κ. Πολάκη, την αμφισβήτηση των θεσμών, τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη αλλά και τις απειλές που εκτόξευσε, ως… ζητήματα διαδικασίας, για τα οποία παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας.
Τον κατηγορούν ότι περιορίστηκε να καταλογίσει στον βουλευτή του… «προσωπική σταυροφορία» κατά του «καθεστώτος», χωρίς να διατυπώσει δημόσια ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τη στοχοποίηση και την προγραφή ανθρώπων.

Οικονόμου: «”Κρατά γερά” τον Α. Τσίπρα ο Ν. Παππάς;»

«Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων» η θέση του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα επισημαίνει ότι… «για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ» επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. «Εκτός κι αν ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τον «κρατά» τόσο γερά, που μόνο όταν μάθουμε με τι θα καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν, μετά από μια ομόφωνη, καταδίκη να συμπορεύονται» δηλώνει δεικτικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις