Πολιτική

«Ευχαριστώ» Tριντό σε Μητσοτάκη για την υποστήριξη της Ελλάδας στους Καναδούς που φεύγουν από το Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ευχαρίστησε την Πέμπτη (16.11.2023) τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη που παρείχε η Ελλάδα στους Καναδούς που φεύγουν από το Ισραήλ. 

Σε ανάρτησή του, ο Τζάστιν Τριντό αναφέρει: «Σήμερα ευχαρίστησα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη που παρείχε η Ελλάδα στους Καναδούς που φεύγουν από το Ισραήλ και συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή. Μιλήσαμε επίσης για τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους Καναδούς και τον ελληνικό λαό». 

Η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης του Καναδά: 

Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη συνομίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Οι πρωθυπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση της οικονομίας. Τόνισαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ Καναδά και Ελλάδας και προσβλέπουν σε ευκαιρίες για συνέχιση της ενίσχυσης των σχέσεων, μεταξύ άλλων μέσω του εμπορίου και των επενδύσεων.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο Πρωθυπουργός Τριντό ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην υποστήριξη της υποβοηθούμενης αναχώρησης των Καναδών στην περιοχή, διευκολύνοντας το ταξίδι τους μέσω της Αθήνας.

Ο Πρωθυπουργός Τριντό και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης καταδίκασαν απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τη θλίψη τους για την ανησυχητική απώλεια αμάχων και εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Τόνισαν την ανάγκη προστασίας των αμάχων και τη σημασία της εξασφάλισης ανεμπόδιστης πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές για τους πολίτες. Συζήτησαν τρόπους διευκόλυνσης της παράδοσης αυτής της βοήθειας, μεταξύ άλλων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Οι πρωθυπουργοί υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας με εταίρους στη Μέση Ανατολή για ένα μέλλον όπου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα μπορούν να ζουν με ειρήνη, ασφάλεια και αξιοπρέπεια, χωρίς φόβο.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τη σημασία της τήρησης και του σεβασμού του κράτους δικαίου καθώς και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις.

Ο Πρωθυπουργός Τριντό και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συμφώνησαν να παραμείνουν σε τακτική επαφή και να συνεχίσουν να συνεργάζονται για κοινές προτεραιότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης