Πολιτική

«Ευχαριστώ» Tριντό σε Μητσοτάκη για την υποστήριξη της Ελλάδας στους Καναδούς που φεύγουν από το Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ευχαρίστησε την Πέμπτη (16.11.2023) τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη που παρείχε η Ελλάδα στους Καναδούς που φεύγουν από το Ισραήλ. 

Σε ανάρτησή του, ο Τζάστιν Τριντό αναφέρει: «Σήμερα ευχαρίστησα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξη που παρείχε η Ελλάδα στους Καναδούς που φεύγουν από το Ισραήλ και συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή. Μιλήσαμε επίσης για τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους Καναδούς και τον ελληνικό λαό». 

Η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά της κυβέρνησης του Καναδά: 

Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη συνομίλησε σήμερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Οι πρωθυπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση της οικονομίας. Τόνισαν τους στενούς δεσμούς μεταξύ Καναδά και Ελλάδας και προσβλέπουν σε ευκαιρίες για συνέχιση της ενίσχυσης των σχέσεων, μεταξύ άλλων μέσω του εμπορίου και των επενδύσεων.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο Πρωθυπουργός Τριντό ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας στην υποστήριξη της υποβοηθούμενης αναχώρησης των Καναδών στην περιοχή, διευκολύνοντας το ταξίδι τους μέσω της Αθήνας.

Ο Πρωθυπουργός Τριντό και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης καταδίκασαν απερίφραστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τη θλίψη τους για την ανησυχητική απώλεια αμάχων και εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τη δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα. Τόνισαν την ανάγκη προστασίας των αμάχων και τη σημασία της εξασφάλισης ανεμπόδιστης πρόσβασης στην ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές για τους πολίτες. Συζήτησαν τρόπους διευκόλυνσης της παράδοσης αυτής της βοήθειας, μεταξύ άλλων μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Οι πρωθυπουργοί υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας με εταίρους στη Μέση Ανατολή για ένα μέλλον όπου Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι θα μπορούν να ζουν με ειρήνη, ασφάλεια και αξιοπρέπεια, χωρίς φόβο.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τη σημασία της τήρησης και του σεβασμού του κράτους δικαίου καθώς και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις.

Ο Πρωθυπουργός Τριντό και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συμφώνησαν να παραμείνουν σε τακτική επαφή και να συνεχίσουν να συνεργάζονται για κοινές προτεραιότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 80
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 12