Πολιτική

«Φάλτσα» Θεοχάρη στην συνέντευξη στο BBC – Οι ερωτήσεις που τον έφεραν σε δύσκολη θέση

Στο Λονδίνο για σειρά επαφών με τη βρετανική κυβέρνηση ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Εκεί, παραχώρησε και συνέντευξη στο BBC και στην πολύ γνωστή εκπομπή HardTalk.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής Στίβεν Σακούρ ο οποίος φημίζεται για τις σκληρές ερωτήσεις του, έκανε το ίδιο και  με τον υπουργό Τουρισμού, συζητώντας για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την επιλογή της Βρετανίας να μην την συμπεριλάβει στη λίστα με τις «πράσινες» χώρες.

Ο δημοσιογράφος άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, αναρωτώμενος μήπως τελικά η 15η Μαΐου δεν είναι η κατάλληλη ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς από τη μία οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Ελλάδα στο επίπεδο 4 του κινδύνου, που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό αν θεωρεί πως αυτή η απόφαση της Βρετανίας ήταν λάθος, με τον κ. Θεοχάρη να λέει πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία πρότεινε τον διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών, ώστε τα νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε, λέγοντας ότι από τη στιγμή που η απόφαση της Βρετανίας σημαίνει ότι όσοι επιστρέψουν από την Ελλάδα υποχρεούνται να κάτσουν καραντίνα, δεν είναι ρεαλιστικό να επιλέξουν αρκετοί Βρετανοί τουρίστες τη χώρα μας, με τον κ. Θεοχάρη να συμφωνεί και να συμπληρώνει όμως, ότι βρίσκεται στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να κάνει τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Όχι» απαντά ο υπουργός σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και τη δημόσια υγεία, με τον δημοσιογράφο να επισημαίνει πως κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία, όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

Ο Στίβεν Σακούρ ρώτησε επίσης τον υπουργό Τουρισμού και για τους εμβολιασμούς, λέγοντας πως προχωράνε με «αργούς ρυθμούς». «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Θεοχάρης: Δεν είμαστε.
Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες.
Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε.

«Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα» επέμεινε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας την έκδηλη αμηχανία του υπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης σε Φον ντερ Λάιεν για το μπλόκο εφήβων στα social media: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό πλαίσιο για τον ψηφιακό εθισμό νέων
«Ωστόσο, η εθνική δράση από μόνη της δεν αρκεί. Η εθνική μας πρωτοβουλία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για αυτή τη ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Απαγόρευση πρόσβασης στα social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών από 1.1.27 ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok και... 6-7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας 6 - 7 και κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια που έχει γίνει εμμονή τα τελευταία χρόνια για πολλά παιδιά - Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 77
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει μέσω TikTok το μπλόκο στα social media για ανήλικους κάτω των 15 ετών
Η ανακοίνωση θα γίνει στις 11 το πρωί - Μετά την ανάρτηση στη 1 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου για το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων από τους Υπουργούς Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας
O Κυριάκος Μητσοτάκης 33
Το Μαξίμου ζητά άμεσο «ξεκαθάρισμα» για τους γαλάζιους βουλευτές της υπόθεσης ΟΠΕΚΕΠΕ: «Γκρίνια» για την οριζόντια άρση ασυλίας
Το κλίμα είναι βαρύ και εν όψει νέων δικογραφιών που εκτιμάται ότι θα έρθουν το επόμενο διάστημα αλλά και λόγω του πολιτικού αντίκτυπου αυτής της εξέλιξης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τέμπη: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου «ανέβασε» τηλεφωνικές κλήσεις με τον πρόεδρο του ΔΣΑ καταγγέλλοντας παρεμπόδιση συνέντευξης τύπου
«Είμαστε στο στόχαστρο του Φλωρίδη, που ήδη εργαλειοποίησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Πρόεδρο ΔΣΑ για να πλήξουν την δικηγορική μας υπόσταση»
EUROKINISSI 35