Πολιτική

«Φάλτσα» Θεοχάρη στην συνέντευξη στο BBC – Οι ερωτήσεις που τον έφεραν σε δύσκολη θέση

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Λονδίνο για σειρά επαφών με τη βρετανική κυβέρνηση ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού, βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Εκεί, παραχώρησε και συνέντευξη στο BBC και στην πολύ γνωστή εκπομπή HardTalk.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής Στίβεν Σακούρ ο οποίος φημίζεται για τις σκληρές ερωτήσεις του, έκανε το ίδιο και  με τον υπουργό Τουρισμού, συζητώντας για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την επιλογή της Βρετανίας να μην την συμπεριλάβει στη λίστα με τις «πράσινες» χώρες.

Ο δημοσιογράφος άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, αναρωτώμενος μήπως τελικά η 15η Μαΐου δεν είναι η κατάλληλη ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς από τη μία οι ΗΠΑ τοποθέτησαν την Ελλάδα στο επίπεδο 4 του κινδύνου, που σημαίνει «μην ταξιδέψετε».

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό αν θεωρεί πως αυτή η απόφαση της Βρετανίας ήταν λάθος, με τον κ. Θεοχάρη να λέει πως κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία πρότεινε τον διαχωρισμό των ελληνικών περιοχών, ώστε τα νησιά που είναι σε καλύτερη θέση σχετικά με τους εμβολιασμούς να μπουν στην «πράσινη» λίστα.

Ο δημοσιογράφος επέμεινε, λέγοντας ότι από τη στιγμή που η απόφαση της Βρετανίας σημαίνει ότι όσοι επιστρέψουν από την Ελλάδα υποχρεούνται να κάτσουν καραντίνα, δεν είναι ρεαλιστικό να επιλέξουν αρκετοί Βρετανοί τουρίστες τη χώρα μας, με τον κ. Θεοχάρη να συμφωνεί και να συμπληρώνει όμως, ότι βρίσκεται στο Λονδίνο σε μια προσπάθεια να κάνει τη βρετανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει.

«Βάζετε την οικονομία μπροστά από τη δημόσια υγεία;», ρωτάει ο δημοσιογράφος. «Όχι» απαντά ο υπουργός σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην οικονομία και τη δημόσια υγεία, με τον δημοσιογράφο να επισημαίνει πως κατά τη γνώμη του δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία, όταν η οικονομία εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό.

Ο Στίβεν Σακούρ ρώτησε επίσης τον υπουργό Τουρισμού και για τους εμβολιασμούς, λέγοντας πως προχωράνε με «αργούς ρυθμούς». «Με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης εμβολιάζετε τους πολίτες. Όλοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

Θεοχάρης: Δεν είμαστε.
Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες.
Θεοχάρης: Όχι δεν είμαστε.

«Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα» επέμεινε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας την έκδηλη αμηχανία του υπουργού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 17
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 13
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 56
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
166
Μαρία Γρατσία για το ιατρείο της Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καμία παρανομία, το μηχάνημα βιοανάδρασης πληροί όλες τις προϋποθέσεις
«Όταν εφαρμόζεται το MedWatch δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς» ανέφερε η συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Γρατσία 32