Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Φαρμάκι” Βαρουφάκη για τον Ομπάμα: Άνευ σημασίας η επίσκεψη

“Φαρμάκι” Βαρουφάκη για τον Ομπάμα: Άνευ σημασίας η επίσκεψη

Χολή έσταξε ο πρώην υπουργός της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο BBC αναφορικά με την επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.

Για τον κ. Βαρουφάκη η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στην Ελλάδα ήταν μία επίσκεψη άνευ σημασίας, ξεχνώντας πως αυτή η επίσκεψη μπορεί να μην συμβάλλει να μειωθεί το ελληνικό χρέος, αλλά έστω προς στιγμήν αναπτέρωσε το πεσμένο ηθικό των Ελλήνων και έκανε τη χώρα επίκεντρο του κόσμου, αυτή τη φορά για καλό λόγο.

Μάλιστα, δεν είχε καλό λόγο να πει ούτε για τη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Μπάρακ Ομπάμα τον Απρίλιο του 2015, σημειώνοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος περιέγραψε χαλαρά τη λιτότητα στην Ελλάδα και τα σκληρά μέτρα και πως η χώρα δεν είχε καμία βοήθεια από την Αμερική στις διαπραγματεύσεις τόσο με το ΔΝΤ όσο και με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Όπως υπογράμμισε το ταξίδι αυτό μπορεί να είναι ευχάριστο αλλά είναι εντελώς άνευ σημασίας.

Φυσικά για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στη βραδιά του δημοψηφίσματος, λέγοντας πως πρότεινε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να πει η Ελλάδα στους δανειστές πως “δεν έχουμε λεφτά και ξεκινάμε από την αρχή”.

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός του απάντησε τότε αρνητικά, λέγοντας πως η κυβέρνηση αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να παραδοθεί και παρά το γεγονός πως προσπάθησε να τον μεταπείσει δεν τα κατάφερε, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε