Πολιτική

“Φέσι” 700.000 ευρώ στη Βουλή από “κόκκινα” δάνεια 49 βουλευτών!

Με 700.000 ευρώ έχουν φεσώσει τη Βουλή τουλάχιστον 49 πρώην και εν ενεργεία βουλευτές με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που έχουν λάβει από τον προϋπολογισμό. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για άτοκα δάνεια των βουλευτών από την Βουλή, όχι από τραπεζικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ζήτημα απασχόλησε πριν από λίγες ημέρες την αρμόδια Επιτροπή και αποφασίστηκε να προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις που προβλέπονται για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Για τους οφειλέτες δόθηκε η δυνατότητα να μπουν σε ρύθμιση με 48 δόσεις, αλλά μόνο 13 από αυτούς μπήκαν στη σχετική ρύθμιση. Και αυτοί, πάντως, πλήρωσαν μόνο την πρώτη δόση, οπότε οι οφειλές τους κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

‘Aλλοι 25 βουλευτές δεν έκαναν κάποια κίνηση για να μπουν στη ρύθμιση, αφήνοντας συνολικές ανεξόφλητες οφειλές 190.000 ευρώ.

Σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία για τα βουλευτικά «κόκκινα δάνεια» και οι υποθέσεις να προωθηθούν στην Εφορία, η οποία με τη σειρά της θα μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις λογαριασμών και σε κάθε άλλο ένδικο μέσο προκειμένου να διεκδικήσει το Δημόσιο τις οφειλές.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Το 87,1% δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα – Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια
Στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση φέρνει η ΕΛ.Α.Σ. τη φτώχεια, την ακρίβεια και τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, αξιοποιώντας τα δυσμενή συγκριτικά στοιχεία για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 6
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου – Ποντάρουν στα μέτρα και την αξιοπιστία για τις εκλογές
Ο στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο κανείς να παραγνωρίζει ότι καταλυτικό ρόλο για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα παίξει και το θέμα της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού