Πολιτική

Φεστιβάλ Καλαμάτας: «Πόλεμος» υπουργείου Πολιτισμού – ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Μενδώνη και Γιατρομανωλάκη

Στο «κόκκινο» παραμένει η αντιπαράθεση υπουργείου Πολιτισμού και ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού, Νίκου Γιατρομανωλάκη πριν την ύψωση πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη στην έναρξη του διεθνούς φεστιβάλ χορού στην Καλαμάτα.

Η Λίνα Μενδώνη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εργαλειοποίηση του χώρου του πολιτισμού», με την Κουμουνδούρου να απαντά, υποστηρίζοντας ότι «η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη, χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κ. Μενδώνη».

Με νέα ανακοίνωση το ΥΠΠΟ αναφέρει ότι «η χυδαία απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από όσα προσπαθεί να καλύψει, όπως και η μέθοδός τους να βαφτίσουν την τοξικότητα πολιτική άποψη».

Ακολούθησε νέα λιτή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία απευθύνεται στην κ. Μενδώνη, λέγοντας ότι «τοξικότητα και χυδαιότητα είναι κάποιος να καλύπτει βιαστές ανηλίκων».

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής (15.07.2022), χορευτές στο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υπό όρους αποφυλάκιση του γνωστού σκηνοθέτη, παρότι κρίθηκε πρωτόδικα ένοχος για δύο βιασμούς ανηλίκων. Σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας που ανέγραφε στα αγγλικά «Rapists Must Be In Jail», δηλαδή, οι «βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή» (κάτω φωτογραφία από eleftheriaonline).

Τόσο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός, Νίκος Γιατρομανωλάκης, αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης.

Pano Lignadis Kalamata

Μενδώνη: Γιατί αποχωρήσαμε – ΣΥΡΙΖΑ: Ο βρόμικος ρόλος της

Στην απόφαση της Λίνας Μενδώνη να μην παραστεί στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο οποίο έκανε την εμφάνισή του πανό κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, αναφερόταν, νωρίτερα, ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, που σημείωνε:

«Ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή, προκειμένου να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την εργαλειοποίηση του Πολιτισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να μετατρέψει τις θεατρικές σκηνές σε λαϊκά δικαστήρια. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε».

Για να απαντήσει η Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως «η δίκαιη αντίδραση των ανθρώπων του πολιτισμού για τον βιαστή Λιγνάδη χαρακτηρίζεται εργαλειοποίηση του πολιτισμού από την κ. Μενδώνη.

Η κ. Μενδώνη συνεχίζει να προσβάλει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Βλέπει παντού το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς για αυτήν δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει κατανοήσει τον βρώμικο ρόλο της.

Όπως φάνηκε στην Καλαμάτα, δεν χρειάζεται να είναι καν απ’ την Ελλάδα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπουργείο Εξωτερικών για τον στολίσκο «Global Sumud Flotilla»: Καλούμε σε αυτοσυγκράτηση – Σε συνεννόηση με το Ισραήλ για την ασφαλή αποβίβαση στην Ελλάδα
«Με αφορμή την ισραηλινή επιχείρηση σε σκάφη του Global Sumud Flotilla σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Κρήτης, καλούμε σε αυτοσυγκράτηση και καθολικό...
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI 6
«Σφάζονται» Μαξίμου και ΠΑΣΟΚ για τις Ανεξάρτητες Αρχές: «Κατώτερος των περιστάσεων ο Ανδρουλάκης» – «Οι μάσκες έπεσαν, δεν σας παίρνει»
Κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «τοξική ρητορική» - «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», απαντά η Χαριλάου Τρικούπη
Μέγαρο Μαξίμου
Ανδρουλάκης κατά κυβέρνησης για τις υποκλοπές: Κάνετε τις κότες – Παπασταύρου: Επενδύετε σε μια υπερχειλίζουσα τοξικότητα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «θεσμική παρακμή», άφησε αιχμές για τη διαδικασία στις Ανεξάρτητες Αρχές και υπερασπίστηκε την πρόταση για 4ημερη εργασία
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ 5