Πολιτική

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος – «Πράξη ιστορικής ευθύνης η αποχώρηση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος. Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή του ότι αποχωρεί, καταλογίζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη μία «ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς».

Στο κείμενο αποχώρησής του ο Γιώργος Βαρεμένος αιτιολογεί την απόφασή του στο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style».

Ολόκληρη η γραπτή δήλωσή του:

«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά. Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς.

Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του.

Σέβομαι την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί.

Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Η αντίδραση απέναντι στις ψευδείς ειδήσεις και τη στοχοποίηση δεν είναι υπόθεση μόνο της κυβέρνησης
«H μάχη αυτή πρέπει να βρει όλους τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας στην ίδια σελίδα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το δημοσίευμα της «Εστίας»
Παύλος Μαρινάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις φωτιές – Ενημερώθηκε για όλα τα πύρινα μέτωπα
Μετά την ενημέρωση συζητήθηκε το ζήτημα των αντιδιαβρωτικών έργων τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα στις πληγείσες περιοχές, όπως και η καταγραφή των ζημιών από την Κρατική Αρωγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας 16
Γεραπετρίτης, Διαμαντοπούλου και Χριστοδουλάκης διαψεύδουν δημοσίευμα περί δείπνου για «συγκυβέρνηση παραγραφής» – «Εξόφθαλμα ψεύδη και συκοφαντίες»
Για ψευδές δημοσίευμα κάνουν λόγο ο υπουργός Εξωτερικών και η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε εξώδικο σε σάιτ για το ίδιο δημοσίευμα
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Μανώλης Χριστοδουλάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές: Έχουμε επενδύσει στην Πολιτική Προστασία αλλά υπάρχουν στιγμές που η φύση ξεπερνά κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό
«Θέλω να εκφράσω την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μου στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους εθελοντές και σε όλους όσοι δίνουν μια μάχη που πολλές φορές ξεπερνά τα όρια του ανθρώπινου»
Κυριάκος Μητσοτάκης 82
ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ συγκρούονται για χρέη και χορηγούς με φόντο την πολιτική κυριαρχία στην Κεντροαριστερά
Τα δάνεια της Χαριλάου Τρικούπη και οι υπαινιγμοί για τη χρηματοδότηση του κόμματος Τσίπρα μετατρέπονται σε όπλα μιας ευρύτερης μάχης για την πρωτοκαθεδρία στον προοδευτικό χώρο
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης 16
Φωτιά στο Πόρτο Γερμανό: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας – Ενημερώθηκε για τα πύρινα μέτωπα
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και τη στήριξή του στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιών που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας 5