Πολιτική

Φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος – «Πράξη ιστορικής ευθύνης η αποχώρηση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος. Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή του ότι αποχωρεί, καταλογίζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη μία «ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς».

Στο κείμενο αποχώρησής του ο Γιώργος Βαρεμένος αιτιολογεί την απόφασή του στο ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style».

Ολόκληρη η γραπτή δήλωσή του:

«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά. Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς.

Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του.

Σέβομαι την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία. Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί.

Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Άνανδροι τρομοκράτες δολοφόνησαν μια αθώα γυναίκα – Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στην πατρίδα μας
Με αναφορά στη χθεσινή δολοφονία της Βάγιας Νέστορα μετά από την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη...
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Νέα πυρά Κυρανάκη κατά Τσίπρα για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Καλλιέργησε μια βάση ανοχής που οδηγεί στο επόμενο βήμα»
Ο γραμματέας της ΝΔ συνδέει τις δολοφονικές επιθέσεις με τη διαχρονική στάση της Αριστεράς απέναντι στη βία και προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΕΛΑΣ, που κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμική ρητορική
Κυρανάκης Κωνσταντίνος
16
«Καρφιά» Μαρινάκη για Καρυστιανού: «Θέλω να πιστεύω ότι θα καταδικάσει τις επιθέσεις» – «Περιμένουμε απαντήσεις για το ακίνητο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την προσδοκία ότι η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» θα τοποθετηθεί για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που τη συνδέουν με αγορά από fund
Μαρία Καρυστιανού 7
Μαρινάκης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Ήθελαν νεκρό, η τρομοκρατία δεν θα νικήσει» – Αιχμές για Καραμανλή και Φλωρίδη
Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση και σε όσους «βάφτιζαν ακτιβισμό» τη βία, μήνυμα εφαρμογής του νόμου «παντού, χωρίς εκπτώσεις και φόβο»
Παύλος Μαρινάκης
6