Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

“Φευγιό” του κουαρτέτου για τον φόβο των υποκλοπών – Κομισιόν: «Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό»

“Φευγιό” του κουαρτέτου για τον φόβο των υποκλοπών – Κομισιόν: «Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό»

– Μυστήριο με την ξαφνική αποχώρηση των επικεφαλής του κουαρτέτου από την Αθήνα!
– «Θα επιστρέψουν εντός της ημέρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ
– Οι επικεφαλής του κουαρτέτου έφυγαν άρον – άρον το πρωί δημιουργώντας πολλά ερωτήματα
– Είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου να μεταβούν για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες

Η ξαφνική αναχώρηση των επικεφαλής του κουαρτέτου από την Αθήνα σήμερα το πρωί για διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες έδειξε σαφώς το κλίμα καχυποψίας που υπάρχει ανάμεσα στους θεσμούς και την κυβέρνηση μετά την δημοσιοποίηση των διαλόγων ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου στις 19 Μαρτίου αναφορικά με την ελληνική διαπραγμάτευση.

Οι επικεφαλής του κουαρτέτου έφυγαν άρον – άρον το πρωί δημιουργώντας πολλά ερωτήματα και μάλιστα, οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων αξιωματούχων της Κομισιόν δείχνουν ξεκάθαρα ότι το κλίμα δεν είναι τόσο καλό.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, για παράδειγμα, είπε μεν ότι «Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα επέστρεψαν σήμερα στις Βρυξέλλες έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό», αλλά στην συνέχεια συμπλήρωσε όταν ρωτήθηκε κατά πόσο σχετίζεται αυτή η επιλογή με την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Ελλάδα, μετά και τις διαρροές της προηγούμενης εβδομάδας: «Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό, και αυτή τη φορά ήταν».

Πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έχουν παραμείνει στην Αθήνα και συνεχίζουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στην ημέρα. «Εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», είπε η Μ. Αντρέεβα, παραπέμποντας σε χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ότι οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωράνε «καλά» και σημειώνεται «πρόοδος».

Και η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ είπε ότι οι επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα είχαν σήμερα συνομιλίες στις Βρυξέλλες για την αξιολόγηση της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.
«Θα επιστρέψουν εντός της ημέρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ούτως ή άλλως αναμένονταν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr το Μέγαρο Μαξίμου ισχυρίζεται ότι η αποχώρηση ήταν προγραμματισμένη για να γίνουν διαβουλεύσεις και θα επιστρέψουν απόψε προκειμένου να κλείσει τα επόμενα 24ωρα η συμφωνία.

Και πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρουν ότι οι επικεφαλής του κουαρτέτου μεταβαίνουν για κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις με τους προϊσταμένους τους και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα αύριο. Για τον λόγο αυτό, οι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων των θεσμών και κυβέρνησης διακόπτονται για μια ημέρα.
Στόχος, όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών το αργότερο έως την προσεχή Τρίτη και έως το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί και η συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Μαρτίου όταν η Ντέλια Βελκουλέσκου συνομιλούσε με τον προϊστάμενό της στο ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν για τις διαπραγματεύσεις, η συνομιλία τους καταγράφηκε και δημοσιεύθηκε μέσω των Wikileaks από τα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο!

Ποτέ στο παρελθόν οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έφευγαν αιφνιδιαστικά για να διαβουλευθούν. Και είναι προφανές ότι με τον τρόπο τους δείχνουν ότι δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα και η τακτική τους δείχνει ότι το κλίμα καχυποψίας υπάρχει!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε