Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Φιλάκια από τον Αλέξη στο Μάκη

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Το γαρ πολύ της θλίψης -για την ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές- γεννά παραφροσύνη, ώ πανέλληνες.

Κι εκεί που μόνο ο Αλέξης Τσίπρας πάλευε με τα θηρία της γκάφας που έχει στους συνδυασμούς του και με την αριστερή και υπεραριστερή του πτέρυγα και τα φάλτσα της, ήρθε ο Αντώνης Σαμαράς να του κάνει παρέα.

Φωτιά στα μπατζάκια του από τις δηλώσεις Βορίδη και ως καλός γενικώς μάντης που όπως λένε είμαι, προβλέπω συνέχεια των αναταράξεων στο στρατόπεδο του Αντώνη.

Λες και ο Βορίδης πριονίζει τον Αντώνη. Μπορεί ο ωραίος Μάκης να απευθυνόταν σε ακροδεξιό ακροατήριο, αλλά βρε αδελφέ και οι υπόλοιποι δεν είναι κουφοί ή δεν λένε ότι αφού απευθύνεται σε ακροδεξιούς εμείς κλείνουμε τα αυτιά. Δυστυχώς για το Μάκη αυτό που έλεγε, ότι δηλαδή «η δικιά μας η γενιά, τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή» το άκουσαν ακόμα και οι πολίτες που βαριακούνε και τους σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο.

Ιδίως των κεντρώων και των κεντροδεξιών που προσπαθεί ο Αντώνης να προσελκύσει.

Αλλά Αντώνη άλλες δύο τρεις φορές, ο Μάκης ή ο Αδωνις να πετάξουν τις ακροδεξιές τους κορώνες και τους έχασες τους κεντρώους και τους κεντροδεξιούς. Και όπως γνωρίζεις είναι η πλειοψηφία των αναποφάσιστων.

Γιατί Μάκη μου στις δημοκρατίες δυτικού τύπου τη χώρα την παραδίδει όπου θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού –και με καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα- οι περισσότεροι πολίτες αναλογικά.
Τώρα αν εσένα δεν σου αρέσει αυτό, λίγο ξυδάκι από την αρχαία Νεμέα (στα χρόνια του Αγαμέμνονα είχε το καλύτερο στην Ελλάδα) και μπορεί να σου περάσει.

Εξάλλου, κι εσύ την σπρώχνεις προς τα εκεί με τις δηλώσεις σου.

Και Αντώνη το νου σου. Προβλέπω πως δύο τρεις φορές να πει αυτά στο λαό ο Μάκης την χάρισες την αυτοδυναμία στον Αλέξη. Και ο τελευταίος θα του στείλει …φιλακια!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε