Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Φίλης “αδειάζει” Κυρίτση! “Θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ! Είναι η Marfin”! video

Νίκος Φίλης
Φωτογραφία Αρχείου: Intime

Ορθά – κοφτά “άδειασε” τον Γιώργο Κυρίτση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, για την δήλωση του πρώτου πως… “δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ”.

Εγώ… θυμάμαι! Αυτό είπε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, 13.03.2019, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και πήρε… μεγάλες αποστάσεις από τον Γιώργο Κυρίτση.

Να σημειωθεί εδώ πως ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε το πρωί το εξής… απίστευτο: «Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ».

Αφορμή για το όλο ζήτημα στάθηκαν οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες προτείνεται να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα η κατασκευή και κατοχή βομβών μολότοφ!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, έχει ήδη δηλώσει πως μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο προτάσεις και πως θα έχει συνάντηση με την αντιπολίτευση για να συζητηθεί το ζήτημα, ενώ “πυρά” η κυβέρνηση δέχθηκε και από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

“Κόντρα” για το συγκεκριμένο ζήτημα σημειώθηκε μάλιστα και στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα αίματα άναψαν για τα καλά και όχι μόνο για τον Ποινικό Κώδικα.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Νίκο Φίλη. Ο πρώην υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε για το θέμα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό και αρχικά τόνισε πως τελικό κείμενο ακόμη δεν υπάρχει, πως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και πως και ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την αδιανόητη δήλωση Κυρίτση, για να πει ορθά – κοφτά: “Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin“!

Για να συνεχίσει: “Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμα οι εγκληματίες αυτοί και γνωρίζω ότι οι μόνες καταδίκες που υπήρξαν για τον άδικο χαμό των τριών αν θυμάμαι καλά εργαζομένων, ήταν οι καταδίκες εις βάρος των υπευθύνων της τράπεζας. Που είχαν φτιάξει μια παγίδα, ένα κτίριο – παγίδα για τους εργαζόμενους”.

Ο Νίκος Φίλης και το… άδειασμα στον Κυρίτση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις