Site icon NewsIT

Φίλης: Άφησε ακάλυπτο τον Πολάκη για την ηχογράφηση – Τον κάλυψε για το δάνειο

19.02.2019 | 17:02
Φίλης: Άφησε ακάλυπτο τον Πολάκη για την ηχογράφηση – Τον κάλυψε για το δάνειο

Να ερευνηθεί αν ο Π. Πολάκης ηχογράφησε και πως τον Γ. Στουρνάρα ζητεί την Τρίτη (19.2.2019) ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Φίλης τόνισε την ανάγκη να ερευνηθεί το πώς έγινε η ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη.

“Δεν ξέρω πώς έγινε, να ερευνηθεί. Δεν είναι στο δικό μου χαρακτήρα να ηχογραφώ κανέναν. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη. Δεν καλύπτω κανέναν, θα ερευνηθεί” είπε ο κ. Φίλης, που, όμως, σημείωσε ότι “δεν δείχνει να υπάρχει κάτι το μεμπτό από το διάλογο που διάβασα”.

Click4more: Προκαταρκτική έρευνα από τη Δικαιοσύνη για την καταγραφή και διαρροή της συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα

Φίλης: Σύννομο το δάνειο Πολάκη

Ωστόσο ο πρώην υπουργός Παιδείας πρόσφερε κάλυψη στον Παύλο Πολάκη για το προσωπικό – καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Attica Bank που αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ.

“Να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ο κ. Πολάκης ο μόνος που έχει πάρει δάνειο, είδα στελέχη ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να έχουν πάρει πολλαπλάσια δάνεια. Είναι ηθικό; Ποια ανηθικότητα διέπραξε; Το πήρε με πλάτες ότι είναι υπουργός; Δεν έδωσε εγγυήσεις; Δεν πρέπει να πάρει δάνειο κάποιος που έχει εγγυήσεις αποπληρωμής; Θα αρχίσουμε να ενοχοποιούμε ανθρώπους που παίρνουν δάνειο;” είπε ο κ. Φίλης.

“Ένα πολλάκις αμαρτωλό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το σύννομο δάνειο του Πολάκη”.

Click4more: Πολάκης στην Βουλή: Τσαμπουκάδες, «είσαι σαχλαμάρας» και πολύς Στουρνάρας

“Δεν θέλουμε να γίνουμε ΠΑΣΟΚ”

Όσον αφορά, τέλος, την υπουργοποίηση Μωραΐτη – Τόλκα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ΠΑΣΟΚ, ο Ν. Φίλης τόνισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί και δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική ζωή του τόπου δεν συγκλίνει προς το κέντρο. Τα πρόσωπα έχουν τη μικρή ή μεγάλη ιστορία τους αλλά τα πρόσωπα αυτά δεν καθορίζουν την πολιτική των ανοιγμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται σχέδιο αμφίπλευρης διεύρυνσης του προοδευτικού πόλου”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version