weather-icon °C AΘΗΝΑ

Πολάκης στην Βουλή: Τσαμπουκάδες, «είσαι σαχλαμάρας» και πολύς Στουρνάρας [video]

Πολάκης στην Βουλή: Τσαμπουκάδες, «είσαι σαχλαμάρας» και πολύς Στουρνάρας [video]

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επανέλαβε ότι δεν ηχογράφησε την συνομιλία του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και επιτέθηκε εκ νέου στα ΜΜΕ αλλά και σε πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Πολάκης είχε μια αντιπαράθεση και με τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος τον κατηγόρησε ότι διέπραξε μια κακουργηματική πράξη που δεν καλύπτεται από καμία βουλευτική ασυλία. Μάλιστα από τις φωτογραφίες μέσα από την Ολομέλεια φάνηκαν Πολάκης και Παναγιωτόπουλος να έχουν έναν έντονο διάλογο.

Πολάκης: Δεν ηχογράφησα τη συνομιλία με τον Στουρνάρα

Ο Παύλος Πολάκης παίρνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια είπε: «Εδώ και τρεις – τέσσερις ημέρες έχει εξαπολυθεί μια προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα μου για άλλη μια φορά. Κοιτάξτε πως είναι η μεγάλη εικόνα. Βγαίνει ο Τσουκάτος στο δικαστήριο και λέει το 2000 το ΠΑΣΟΚ πήρε 16 δις από εταιρείες για να κάνει εκλογές. Βγαίνει στην επιφάνεια ότι το Πρώτο Θέμα το χρηματοδότησε ένας εφοπλιστής μέσω μπροστινών του με 1,8 εκατομμύρια ευρώ.  Ο ίδιος εφοπλιστής έχει χρηματοδοτήσει την εταιρεία της κας Μητσοτάκη με 800.000 ευρώ και ποιο είναι το θέμα των ημερών; Γιατί όλα αυτά έγιναν μονόστηλα. Που είναι όλοι αυτοί οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Να υπερασπιστούν την κατακρεούργηση εμού και της οικογένειάς μου; Βγαίνει μια διαρροή ότι πήρα παράνομο δάνειο. Και βγαίνει η τράπεζα και λέει ότι είναι νόμιμο το δάνειο και μετά βγαίνει ο κ. Στουρνάρας με διαρροή της ΤτΕ ότι συγκάλεσε επιτροπή για να διαπιστώσει το νόμιμο ή όχι του δανείου».

Και συνέχισε: «Και πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα. Σαφώς και τον πήρα και επιβεβαιώνω πλήρως την συνομιλία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Documento. Βγαίνει να διαψεύσει το περιεχόμενο της συνομιλίας; Και του είπα ότι πολύ καλά το κάνετε. Και πρέπει να ελέγξετε τα δημόσια πρόσωπα. Αλλά από την στιγμή που έχετε τέτοια ευαισθησία για δείτε και μια σειρά από άλλα δάνεια για τα οποία δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα! Και ούτε μονοστηλάκι πουθενά. Και ποια είναι αυτά τα δάνεια; 33 εκατομμύρια το Πρώτο Θέμα. Απαιτητά από την Πειραιώς! Εκεί δεν τον ενδιαφέρει η κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας που της βαράει πιστόλι ένα μεγάλο ΜΜΕ; Δεν τον ενδιαφέρουν αυτό τον ανεξάρτητο τραπεζίτη δάνεια άλλων πολιτικών προσώπων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας; (στο σημείο αυτό δείχνει τον Άδωνι Γεωργιάδη και λέει: «εδώ είσαι εσύ. Μπαπ το χεράκι πάνω»). Του λέω όπως ελέγξατε εμένα να προχωρήσετε και στον έλεγχο των υπόλοιπων δανείων και να τον ζητήσετε αυτό τον έλεγχο. Μόλις τελειώσαμε το τηλέφωνο βγήκε ότι είναι εντάξει το δάνειο».

Ο Παύλος Πολάκης είπε ακόμα: «Δεν ηχογραφώ κανέναν. Ότι έχω να πω το λέω ξάστερα και καθαρά. Τα υπόλοιπα είναι για να έχουν να λένε οι παπαγάλοι. Τους νιώθω, τους συμπονώ».

Και κατέληξε: «Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για να στήνει επιχειρήσεις σπίλωσης εναντίον μου».

Παίρνοντας τον λόγο, ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε: «Πολύ ήρεμα και καλόπιστα όσο γίνεται προς τον κ. Πολάκη θέλω να του πω το εξής: Την Πέμπτη έχουμε δικαστήριο. Εκδικάζεται η δική μου αγωγή κατά του κ. Πολάκη. Πάλι για ψευδή αναφορά στο δικό μου πόθεν έσχες, το οποίο γνωρίζει γιατί του έστειλα το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που ομόφωνα και με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ έκρινε ότι είναι μια χαρά. Ως προς το δάνειό μου το πήρα πριν εκλεγώ βουλευτής, είναι στεγαστικό, είναι τοκοχρεωλυτικό και δεν έχει μειωθεί το κεφάλαιο γιατί την πρώτη δεκαετία πληρώνεις τους τόκους. Άμα είναι να συνεννοούμαστε στη Βουλή με λάσπη δεν θα βγάλουμε άκρη». Μάλιστα αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που συζητείται στην Βουλή, συζητούνται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων και απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης είπε: «Ο Πολάκης κατηγορεί τον Στουρνάρα και την σύζυγό του για εν εξελίξει ποινική διαδικασία. Δηλαδή βάσει του νόμου που φέρνει ο κ. Καλογήρου τώρα ο κ. Πολάκης πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Ούτε αυτό δεν έχεις καταλάβει, και το παίζεις και υπουργός. Σαχλαμάρα».

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι παραποιήθηκαν τα λόγια του και όχι δεν έχει κάνει καμία ηχογράφηση. Προς επίρρωσιν αυτού είπε ότι έχει τεράστιο μνημονικό και θυμάται τι έχει πει πριν από 25 χρόνια.

Δείτε το βίντεο της αντιπαράθεσης Πολάκη – Γεωργιάδη στη Βουλή

#TAGS MM